Doar 13% dintre directorii executivi în piețele de capital din Europa sunt de sex feminin

women-boardsDoar 13% dintre directorii executivi ai companiilor din piețele europene de capital sunt de sex feminin, au relevat noi cercetări. Un studiu realizat de grupul New Financial a constatat că numărul de membri ai consiliului de sex feminin este încă sub standardele internaționale și există un decalaj mare între reprezentanta executivă și non-executivă.

De-a lungul piețelor europene de capital, doar 23% dintre membrii consiliului de administrație sunt de sex feminin, sub fosta țintă voluntară din Marea Britanie de 25%. De cand femeile în consiliile de revizuire de catre Lord Davies Mervyn au atins obiectivul, acesta a fost ridicat la 33%, dar piețele europene de capital rămân în urmă.

“Este într-adevăr încurajator să vedem că numerele se îndreaptă în direcția cea bună, dar industria trebuie să continue să lucreze din greu pentru a menține acest impuls și să accelereze ritmul de schimbare,” a declarat Yasmine Chinwala, partener la New Financial și autor al raportului. “Cred cu tărie că aceste date pot ajuta la informarea dezbaterii din jurul femeilor în serviciile financiare și pot provoca industria să facă progrese”, a mai spus aceasta.

De asemenea, New Financial a constatat că, în cazul în care industria piețelor de capital ar stabili o țintă voluntară de 33% pentru membrii consiliului de sex feminin, ar fi nevoie de aproximativ șase ani pentru a se ajunge la acest obiectiv.

Cu toate acestea, ar fi nevoie de mai mult de 10 de ani pentru a realiza un obiectiv de gen 25% pentru comitetele executive. Grupul a colectat informații de la 220 de companii din Europa, in peste 11 sectoare. Datele au fost colectate în perioada iulie-octombrie 2015. Studiul a aratat ca mai mult de jumatate din companiile intervievate au angajat între 0% și 15% femei pe comitetele lor executive.

Procentul de femei în consiliile de administrație a crescut cu trei puncte procentuale față de anul trecut, în timp ce proporția femeilor în comitetele executive a crescut cu doar un punct procentual. Cu toate acestea, New Financial a declarat că datele se indreaptă în direcția cea bună, argumentând că marjele s-au îmbunătățit în ultimii ani.

http://www.ibtimes.co.uk/gender-equality-only-13-executive-directors-europes-capital-markets-are-female-1539888

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =