Doar trei la sută din firme sunt protejate

Cei de la TÜV sunt îngrijorați. Aproape nici o companie germană nu este protejată corespunzător împotriva atacurilor cibernetice. Până în etajele superioare ale conducerii lipsește înțelegerea pentru pericolele prezentate de criminalitatea cibernetică. Pagubele se ridică la miliarde de euro.

Doar trei dintr-o sută de companii germane sunt suficient de bine protejate împotriva atacurilor cibernetice estimează asociația germană TÜV. A trecut deja destul de mult timp, în care s-au întâmplat prea puține, spune Dirk Kretzschmar de la divizia de calculatoare a TÜV-Nord. În timp ce hackerii devin tot mai profesioniști, multe firme nu au făcut nici minimul necesar pentru a se proteja, mai adaugă acesta.

Companiile ar trebui să știe, spre exemplu, ce fel de servicii sau domenii comerciale necesită o atenție sporită și trebuie protejate prin eforturi susținute, spune directorul diviziei de calculatoare TÜV-Nord. Din păcate multe companii nu au un răspuns nici în prezent. Chiar și în etajele superioare ale conducerii multor companii există o lipsă de conștientizare pentru pericolele la care sunt supuse firmele pe internet și în interiorul rețelelor de calculatoare nesecurizate.

Potrivit asociației de profil Bitkom atacurile cibernetice au provocat în Germania pagube anuale în valoare de 55 de miliarde de euro. Experții văd o problemă în special în conectarea rețelelor de calculatoare a companiilor cu cele ale furnizorilor de servicii și ale producătorilor de echipamente. Acest lucru reprezintă o poartă de acces imensă pentru criminalii cibernetici.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nur-drei-Prozent-der-Firmen-geschuetzt-article19960420.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 82