Doar un sfert dintre muncitori globali au locuri de muncă permanente

_83080055_auto_worker

OIM: Doar un sfert dintre muncitori globali au locuri de muncă permanente

Doar un sfert din muncitorii din întreaga lume au locuri de muncă permanente, potrivit unui raport al Organizației Internațională a Muncii (OIM). Cele trei sferturi ale forței de muncă rămase sunt angajați pe contracte pe termen scurt sau temporar, împreună cu locuri de muncă neoficiale de multe ori fără contract.

De asemenea, OIM a constatat că mulți lucrători nu un loc de muncă full-time nu au pensii sau beneficii. Studiul a acoperit aproximativ 84% din forța de muncă la nivel mondial, a declarat agenția ONU.

Locurile de muncă part-time au depășit cele full-time în perioada 2009-2013, în majoritatea țărilor în care datele au fost disponibile. OIM mai spune că, flexibilitate în ocuparea forței de muncă are unele avantaje, dar adaugă, de asemenea, că există riscul ca muncitorii să fie exploataţi.

Femeile au o mare parte din tendința actuală de creștere a locurilor de muncă part-time, în conformitate cu OIM. Acestea au reprezentat 24% din persoanele care lucrează mai puțin de 30 de ore pe săptămână în peste 86 de țări – aproape dublu comparativ cu procentul de 12,4% a bărbaților. Între timp, diferența de venituri între lucrători permanenți și nepermanenți a crescut, de asemenea.

Conform studiului, beneficiile, cum ar fi pensiile și prestațiile de șomaj sunt încă disponibile în principal pentru angajații permanenți. OIM cere guvernelor politici care să asigure securitatea venitului pentru toate tipurile de lucrători, nu doar a celor de pe “contracte stabile”.

http://www.bbc.com/news/business-32790892

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =