DOBANDA DE 0.25

  • 2519763660Rata dobânzii în zona euro

Banca Centrală Europeană menține rata dobânzii la nivelul de fix 0,25%. Din noimebrie, acesta se situează la un nivel minim istoric. Unii bancheri au apelat la măsuri suplimentare împotriva crizei creditelor.

 

Banca Centrală Europeană menține rata dobânzii la un nivel record, de 0,25%. Consiliul BCE s-a întâlnit pentru prima dată în 2013, pentru a lucra la politica monetară de anul acesta. Unii economiști se  așteaptă la măsuri suplimentare ale bancherilor împotriva crizei creditelor, în special în țările din sud. Săptămâna trecută marți s-a făcut publice datele privind inflația din zona euro, care s-a situat în decembrie anul trecut la doar 0,8%. Iar creșterea prețurilor din zona euro a fost în luna noiembrie de 0,9%, care chiar și așa, s-a situat sub obiectivul BCE, care dorește, pentru a avea prețuri stabile, să atingă o rată a inflației în zona euro de puțin sub 2%.

 

Președintele BCE, Mario Draghi nu se aștepată la o creștere a prețurilor în zona euro. Acesta a declarat că este mulțumit de actuala rată a inflației, odată cu timpul se va încerca ducerea acesteaia la nivelul dorit, de 2%. De asemenea, a declarat că BCE are rolul de a proteja piețele și în cazul unui fenomen contrar, atunci când inflația este mult mai mare decât 2%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 65 =