Dobânda de referință rămâne la un nivel scăzut

328DD800F7020F25

Dobânda de referință rămâne la un nivel scăzut

Nimic nou din Frankfurt în privința problematicii dobânzii de referință. După cum era de așteptat, aceasta rămâne la un nivel scăzut nemaiîntâlnit. Programul gigantic de achiziții al BCE nu-și arată, până în prezent cel puțin, efectul dorit.

Consiliul Băncii Central Europene a lăsat, după cum era de așteptat, dobânzile nemodificate. După cum a anunțat banca după reuniune, rămân principalele rate de refinanțare, rata principală de finanțare și rata de depunere la 0,05%, 0,30 procente și minus 0,20 procente. Asta înseamnă că băncile se pot refinanța mai ieftin ca niciodată la Banca Centrală, dar trebuie să achite BCE o rată de 0,20 procente pentru depunerea capitalului suplimentar ce nu a fost investit.

Economiștii au prognozat aceste decizii. BCE a redus ratele dobânzilor în septembrie 2014 la nivelul actual și a indicat faptul că astfel a fost atins nivelul cel mai scăzut. Din luna martie băncile centrale ale sistemului euro cumpără prin decizia Consiliului BCE obligațiuni în valoare lunară de 60 de miliarde de euro. În luna mai sau iunie valoare reală a cumpărăturilor a fost de 63 de miliarde respectiv 62 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Euro-Leitzins-bleibt-auf-Rekordtief-article15533601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =