Dobânzi mai mari?

in-london-werden-die-libor-zinsen-gemacht-blick-auf-das-finanzviertel

Dobânzi mai mari?
Ratele dobânzilor din zona euro sunt mai mici decât oricând. Dacă ar fi după președintele BCE, Mario Draghi, acestea ar rămâne astfel pentru multă vreme. În Germania, cu toate acestea, criticii vorbesc despre o expropriere a BCE. Șeful Bundesbank, Weidmann, apăra mereu Banca Centrală Europeană.

Sfârșitul politicii de rate scăzute ale dobânzii în zona euro este aparent tot mai aproape. Conform declarațiilor făcute de președintele Bundesbank, Jens Weidmann, Banca Centrală Europeană a făcut suficient pentru menținerea stabilității prețurilor în zona euro. La o majorare necesară a ratei trebuie să nu se scape din vedere situația statelor puternic îndatorate din zona euro, spune Weidmann la o vizită la Madrid. El este primul membru al Consiliului guvernatorilor care vorbește în actualul ciclu de relaxare, despre nevoia unor rate mai ridicate ale dobânzilor.

Weidmann a declarat că este deosebit de important să se clarifice acum că sistemul euro nu se va abține de la luarea în considerare a finanțelor publice în cazul unei creșteri necesare în ratele dobânzilor băncii centrale.

Consiliul guvernatorilor din care face parte și Weidmann, a adoptat o serie de măsuri care vizează facilitarea condițiilor de finanțare, în iunie, din cauza inflației foarte scăzute. Acestea au inclus o reducere în continuare a ratelor dobânzilor, inclusiv o rată negativă la depozitele bancare de la BCE, precum și operațiuni de refinanțare pe termen foarte lung pentru bănci.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Weidmann-spricht-von-hoeheren-Zinsen-article13239061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28