Dobrindt crește presiunea înaintea summit-ului diesel

Constructorii auto germani trebuie să ofere soluții cu ocazia summit-ului diesel, pentru a se pune de acord cu Ministrul Transporturilor, Alexander Dobrindt și cu reprezentanții landurilor federale și ai comunelor. Acum este vorba despre câți bani vor lua concernele și pentru ce anume. Presiunea asupra concernelor este enormă.

Înainte de debutul summit-ului de la Berlin pentru probleme privind motoarele diesel, Ministrul German al Transporturilor, Alexander Dobrindt, ia în vizor producătorii auto. Este foarte clar că, costurile ocazionate de modificarea automobilelor le vor suporta reprezentanții industriei. Pentru clienți nu trebuie să fie create costuri suplimentare, a declarat acesta pentru ,Passauer Neuen Presse. Industria auto s-a scufundat singură într-o situație foarte dificilă. El crede că este groaznic că marca “Automobil made in Germany” a fost adusă într-o astfel de situație.

Obiectivul reuniunii este de a aduce împreună mobilitatea și ecologia și de a oferi o perspectivă pentru mobilitatea viitorului, spune Dobrindt. Industria trebuie să implementeze modificări asupra mașinilor certificate Euro 5 și Euro 6. De asemenea, el se așteaptă să primească o ofertă acceptabilă din partea industriei automobilistice, în scopul reducerii nivelului de poluare în orașele germane. Pentru a atinge acest obiectiv, vehiculele mai vechi trebuie să fie taxate suplimentar.

Chiar și reprezentanții landurilor și ai comunelor se bazează pe angajamentele companiilor auto. Presiunea politiciă este atât de mare, încât industria auto germană are mai mult de pierdut decât câteva modele din gamă, spune administratorul principal al Uniunii Orașelor și Comunelor, Gerd Landsberg. Este vorba despre piața economică Germania. De aceea industria va continua să facă ce a spus că va face. Premierul din Rheinland-Pfalz, Malu Dreyer (SPD), care este în același timp președinte al Consiliului Federal (Bundesrat) a declarat că “industria auto va fi obligată să ia măsuri”. Ea se așteaptă la un program imediat din partea producătorilor.

La reuniunea de top dintre guvernul federal, landuri și industria auto, se va vorbi despre îmbunătățiri ce pot fi aduse pentru a reduce poluarea provocată de milioane de automobile diesel ce circulă pe șoselele germane și cerințele pentru un trafic nepoluant în orașe. Obligația producătorilor pentru modificarea motoarelor este considerată o decizie sigură a acestui summit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dobrindt-erhoeht-Druck-vor-Diesel-Gipfel-article19964049.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 13 =