doctor google gla

  • cancer-surgery
  • Google Glass, ajutor pentru chirurgi

In urma unui proces de succes al medicilor din New York, aplicatiile Google Glass s-ar putea extinde in curand in domeniul chirurgical. Rezultatele studiului, publicat recent in Jurnalul International de Chirurgie ( IJS ), arata ca dispozitivul a fost folosit de chirurgii de la Westchester Medical Centre, in scopul de a realiza fotografii si clipuri video hands-free,de  a gasi codurile de facturare si in a cauta pe internet termeni medicali nefamiliari.

 

” Suntem doar la inceput in explorarea functionalitatii acestui nou dispozitiv in medicina si chirurgie “, a declarat Oliver Muensterer, autorul principal al studiului. Autorii studiului au obtinut perechile de Google Glass prin intermediul programului Google Explorer.

Muensterer a avertizat ca problemele etice, vor trebuii abordate inainte ca dispozitivul sa fie introdus pe o scară mai larga, in special a celor din jur, confidentialitatea doctor-pacient. Pe masura ce tehnologia se dezvolta si devine adoptata intr-o forma mai laraga, sunt asteptate sa fie introduse mai multe aplicatii si functii pentru acesti ochelari inteligenti.

http://www.ibtimes.co.uk/google-glass-could-assist-surgeons-1445206

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 19 =