DOCTORI IMIGRANTI

  • AErzte-beschweren-sich-gerne-ueber-ihre-niedrigen-EinkommenImigranți Români în halate albe

Nemții spun că în țara lor nu vin de nicăieri atât de mulți medici câți imigrează din România. Profesioniștii aleg din ce în ce mai mult Germania sau alte țări europene.

Un grafic realizat de o publicație germană arată că România este pe primul loc în clasamentul țărilor de origine din care imigrează medici în Germania. România conduce acest clasament cu un număr de 2704 medici care au emigrat în Republica Federală pe parcursul anului 2012. Pe următoarele două locuri se situează Grecia, cu 2258 și Austria, cu 2090 de medici. Vecinii noștri bulgari ocupă și ei un mai modest loc 8, cu un număr de 1012 medici ce au ales să își părăsească țara de origine pentru a lucra în Germania. Cu un loc peste bulgari, la mică diferență, stau cetățenii Siriei, afectați de prelungitul război civil, care au pierdut în anul 2012 un număr de 1077 de medici care au ales, de asemenea, să își presteze serviciile în favoarea cetățenilor germani.

Germania dezbate de zor în ultimele săptămâni așa-numita “imigrație a sărăciei” din România sau Bulgaria. Cu toate acestea, aceeași publicație care a lansat clasamentul menționat anterior este de părere că mulți dintre imigranții din aceste două țări sunt bine calificați, marea majoritate sunt de profesie ingineri, matematicieni sau medici. De asemenea, aceștia consideră migrația est-europenilor și grecilor ca una benefică, se poate observa un trend puternic al migrației populației de la sud și de la est către nordul europei și uniunea monetară Euro, unde aceștia se stabilesc, lucrează și susțin sistemele de asigurări sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4