Doi români din Timișoara participă la cel mai mare raliu din lume al autovehiculelor electrice

Doi români din Timișoara, tată și fiu, Claudiu și Felix Suma, participă în prima jumătate a lunii iunie la cel mai mare raliu din lume al autoturismelor electrice, WAVE Trophy din Elveția, conform unui comunicat al organizatorilor trimis IVOLINE.

Wave Trophy a adus la start mașini electrice convenționale și neconvenționale din zece țări, iar cele 120 de echipe au ocazia de a parcurge cu acest prilej 1.600 de kilometri în unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Elveția. Pe lângă faptul că echipele înscrise concurează pentru diverse trofee, ele intră în contact cu proiecte de mediu și promovează transportul ecologic în cele 53 de localități în care se opresc între 9 și 17 iunie.

De asemenea, raliul reprezintă o oportunitate pentru participanți de a-și spori cunoștințele despre vehiculele electrice, de a intra în contact și de a socializa.

Nu în ultimul rând, WAVE Trophy susține transportul sustenabil oferind spre închiriere, la prețuri rezonabile, vehicule electrice și motociclete electrice participanților care au călătorit distanțe mari pentru a participa la raliu. Claudiu și Felix Suma, din Timișoara, participă la WAVE Trophy cu un BMW i3, alături de alte sute de entuziaști din întreaga lume, care nu au dorit să rateze prilejul de a parcurge peisajele extrem de variate din Alpi, pe un traseu care în acest an îl urmează pe cel al “Grand Tour of Switzerland”.

Din primăvara lui 2017 participanții la raliu au acces și la stații de încărcare electrice, mai precizează organizatorii.

Potrivit acestora, urmarea traseului “Grand Tour of Switzerland” prezintă mai multe avantaje pentru participanții la WAVE Trophy.

“Suntem atrași în mod special de ‘Grand Tour of Switzerland’ pentru că participanții la precedentul raliu WAVE Trophy au găsit secțiunile montane cel mai interesante și mai plăcute. De asemenea, este primul traseu din lume care poate fi parcurs integral cu mijloace de transport electrice”, a declarat directorul și fondatorul competiției, Louis Palmer, despre a 7-a ediție a raliului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 24