Doisprezece lecţii pe care să le înveti sau vei regreta pentru totdeauna

12-Valuable-Lessons-You-Learn-or-Regret-Forever

Doisprezece lecţii pe care să le înveti sau vei regreta pentru totdeauna

1. Încrederea trebuie să vină întâi de toate
Oamenii de succes de multe ori transpira încredere, este evident că ei cred în ei înșiși și ceea ce fac. Cu toate acrestea, nu succesul este cel care îi face încrezători. Încrederea a fost acolo prima. Încrederea este o piatră de temelie importantă într-o carieră de succes, și îmbrățișând-o pe deplin te va duce în locuri pe care nu le-ai crezut posibile. Nimeni nu te poate opri de la ceea ce vrei să realizezi, doar tu. E timpul pentru a elimina orice bariere create de auto-îndoială.

2.Trăieşti viaţa pe care ti-ai creat-o
Nu suntem victime ale circumstanţelor. Nimeni nu ne poate obliga să luăm decizii și să facem lucruri care se află în contradicție cu valorile și aspirațiilor noastre. Circumstanțele pe care le trăim in prezent sunt create de noi înşine. De asemenea, viitorul este în întregime in mainile noastre. Dacă te simți blocat, este, probabil, pentru că ți-e frică să iti asumi riscurile necesare pentru a atinge obiectivele și de a-ti trăi visele. Când este timpul să iei măsuri, aminteste-ţi că este întotdeauna mai bine să te afli în partea de jos a scării pe care doresti să o urci decât în partea de sus.

3.Să fii ocupat nu este egal cu a fi productiv
Succesul nu vine din mișcare și activitate. Acesta vine asigurându-se că timpul tău este utilizat în mod eficient și productiv. Ai același număr de ore într-o zi ca oricine altcineva. Foloseste-le cu înțelepciune. Asigura-te că eforturile tale sunt dedicate sarcinii din care obții rezultate.

4. Ești la fel de bun ca și cei cu care te asociezi
Ar trebui să te străduiesti să fii înconjurat de oameni care te inspira, oameni care te fac sa vrei sa fii mai bun.

5. Nu spune Da până nu îţi doreşti cu adevărat
Cercetările efectuate la Universitatea din California din San Francisco arată că cel mai mult dificultatea de a spune nu, te expune la stres, epuizare, si chiar depresie. Spunând nu este într-adevăr o provocare majoră pentru mulți oameni. “Nu” este un cuvânt puternic, pe care nu trebuie să iti fie teamă sa il spui. A spune nu la un nou angajament onoreaza angajamentele existente și vă oferă posibilitatea de a le îndeplini cu succes.

6.Îndepărtează gandurile negative
Când esti ocupat cu cariera ta, nu vei avea întotdeauna o majoreta în colțul tău care sa te incurajeze. Acest lucru mărește efectele de auto-îndoială. Cele mai multe dintre gândurile noastre negative sunt doar gânduri, nu fapte.

7. Evita să te intrebi “Ce se întâmplă dacă?”
Intrebarea “Ce se întâmplă dacă?” arunca gaz pe foc pentru stres și griji, care sunt în detrimentul atingerii obiectivelor tale. Lucrurile pot lua un milion de direcții diferite, și cu cat mai mult timp iti vei petrece făcându-ţi griji despre eventualelel posibilitățile, cu atât mai puțin timp vei petrece luând măsuri si folosindu-le in favoarea ta.

8.Introdu în program exercitiile si somnul
Când dormi creierul elimină proteinele toxice din neuroni care sunt produsi de activităţile neuronale, atunci când ești treaz. Din păcate, creierul tau nu le poate elimina în mod adecvat doar în timp ce esti adormit. Deci, atunci când nu dormi suficient, proteinele toxice rămân în celulele creierului, distrugand capacitatea de a gândi, ceva ce nici o cantitate de cofeina nu o poate repara.
Un studiu efectuat la Institutul de Cercetare Ontario de Est a descoperit ca oamenii care au făcut miscare de doua ori pe saptamana timp de 10 săptămâni s-au simțit mai competenti social, academic, și atletic. Acestia, de asemenea au experimentat o stima de sine mai mare.

9. Caută în victoriile mici
Victoriile mici pot părea lipsite de importanță atunci când alergi cu adevărat după ceva mare, dar victoriile mici construiesc noi receptori androgeni în zone ale creierului responsabile pentru recompensa si motivatie. Această creștere a receptorilor androgeni creste influenta testosteronului, care crește și mai mult încrederea și dorința de a face față provocărilor viitoare.

10. Nu căuta perfectiunea
Nu seta perfectiunea ca țintă. Ea nu exista. Ființele umane, prin natura noastră, suntem supuse greșelii. Când perfecțiunea este scopul, esti mereu plecat cu un sentiment de eșec sâcâitor care te face să vrei să renunți sau reduce efortul.

11.Focusează-te pe soluţii
Unde îti concentrezi atenția determină starea emotionala. Când te fixezi pe problemele cu care te confrunţi, creezi și prelungesti emotii negative care împiedică capacitatea de a atinge obiectivele.

12. Iartă-te
Eșecul poate eroda încrederea în sine și e greu de crezut că vei obține un rezultat mai bun în viitor. De cele mai multe ori, esecurile rezultă din asumarea de riscuri și încercarea de a atinge ceva care nu este ușor. Succesul constă în capacitatea de a te ridica în fața eșecului, și nu poti face acest lucru atunci când încă trăiesşti in trecut.

http://www.talentsmart.com/articles/12-Lessons-You-Learn-or-Regret-Forever-743255192-p-1.html

One thought on “Doisprezece lecţii pe care să le înveti sau vei regreta pentru totdeauna

  1. Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42