Dolarul puternic este un pericol

Snapshot 2015-03-17 20-45-42

Dolarul puternic este un pericol

De luni de zile dolarul se arată extrem de robust. Iar asta are urmări pentru dezvoltarea economiei de la nivel global. FMI avertizează cu privire la riscurile pentru țările în curs de dezvoltare. Și chiar și achizițiile de obligațiuni de stat ale trezoreriei nu au doar efecte pozitive.

Puterea dolarului aduce anumite țări în stare de risc. Afectate sunt acelea care sunt strâns legate de dezvoltarea monedei americane, spune șefa FMI, Christine Lagarde. Dar și aceea care își transformă mare parte din comerț în monede străine, primesc un greenback puternic. În plus, de asemenea normalizarea previzibilă a politicii monetare americane ar putea crea probleme. Având în vedere că dobânda crește lent în SUA, există amenințarea unor fluctuații mai mari în piețele financiare și mișcări masive de capital.

Politica monetară neconvențională combinată cu achiziții generoase de obligațiuni ale băncii centrale din Statele Unite, dar și a celei din zona euro, are efecte pozitive și negative pentru restul lumii, spune Lagarde. Această politică a ajutat, totuși să prevină un colaps în criza financiară din anul 2007. Ceea ce este un lucru bun pentru economia mondială. Acest lucru a condus de asemenea la risuri de construcții în țările emergente, precum India.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-Starker-Dollar-ist-eine-Gefahr-article14717946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16