Dominația absurdă a FC Bayern

Concurență? Ce concurență? FC Bayern câștigă din nou liga superioară de fotbal din Germania. Nici nu au terminat de sărbătorit că deja se gândesc să ia titlul și anul viitor. Uli Hoeneß este cu toate acestea nemulțumit și nu este singurul.

Problema cu titlul câștigat de FC Bayern nu este doar faptul că liga superioară de fotbal din Germania este plictisitoare pentru al cincilea an consecutiv. Cel mai rău este faptul că la anul va fi la fel. Rău este și faptul că oameni precum Carlo Ancelotti se îmbracă într-o vestă roșie peste o bluză albă și peste cravată, sub o geacă neagră. Antrenorul celor de la München ar putea să dea dovadă de mai mult stil, chiar dacă este vorba doar despre stadionul din Wolfsburg, unde au câștigat sâmbătă seara și apoi au sărbătorit.

Ancelotti a sărbătorit în stilul său caracteristic. Pentru el este primul titlu la primul său an în Germania, ceea ce pentru restul 17 cluburi din Bundesliga ar fi însemnat un succes răsunător. Dar el antrenează echipa FC Bayern. După cum a spus președintele clubului, Uli Hoeneß, înainte de jocul cu numărul 31 și într-un interviu pentru “Cotidianul de Seară”: “Pe termen lung un titlu este mai puțin semnificativ pentru noi”. Această evaluare putea să vină doar de la München. Acesta este blestemul succesului. Când devii campion un singur titlu nu mai este de ajuns. Cum se întâmplă și în cazul acestei dominații absurde a noii campioane.

Atunci când Karl-Heinz Rummenigge, CEO al FC Bayern München AG, care a dat pe gât prima sa bere în tribuna stadionului după 4-0, a spus că titlul din Bundeliga este cea mai onestă mărturie că cel puțin pe plan local nici o echipă nu poate reprezenta o amenințare pentru Bayern. Campionatul a fost câștigat prin efort. Iar întâlnirea cu VfL Wolfsburg, echipă amenințată de retrogradare, nu reprezintă un meci de referință, jocul a fost o glumă, consideră acesta. Mario Gomez, atacant cu tradiție la Bayern, a spus după partidă în conferința televizată că a avut sentimentul că joacă împotriva unei echipe de juniori. Nu este singura dată când se întâmplă.

http://www.n-tv.de/sport/fussball/Die-absurde-Dominanz-des-FC-Bayern-article19816482.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3