Donald Trump îmbolnăvește psihic populația

A trecut un an de când Donald Trump este președinte și niciodată cetățenii americani nu s-au simțit mai stresați decât acum. Această suferință începe să devină una cronică cu efecte pe termen lung.

El este deja cel mai bun la tot ce face, indiferent că este vorba despre ziduri, despre tratarea femeilor cu respect sau înțelegerea modului în care funcționează taxele. Dar există un triumf pe care Donald Trump nu l-a adjudecat pentru el însuși, ci a așteptat ca psihologii, terapeuții și doctorii să i-l impute. Ei spun că nimeni nu dăunează mai mult psihicului americanilor decât președintele.

Imaginea de sine a întregii țări are de suferit, iar aceasta este influențată nu doar de fiecare comentariu negativ. Ce provoacă cele mai multe îngrijorări în rândul experților este faptul că această suferință devină cronică. Încă de la alegeri, una dintre cele mai mari surse de stres pentru americani a devenit viitorul țării lor. Și este pe drumul cel bun pentru a-i îmbolnăvi în adevăratul sens al cuvântului.

Aproape trei sferturi dintre americani se plâng în prezent de simptome mentale și fizice rezultate din stres. O treime din cetățeni raportează că se simt nervoși sau au stări de anxietate, iar peste o treime spun că sunt irascibili sau furioși. Numărul celor care se plâng de dureri de cap sau stomac este tot mai mare. Între timp, tot mai mulți au probleme cu somnul de când noul președinte s-a instalat în funcție, potrivit studiului “Stresul în America: Starea națiunii noastre” efectuat de Asociația Psihologică Americană, un raport lansat în luna noiembrie. Studiul concluzionează că majoritatea adulților din fiecare generație cred că este cel mai josnic moment din întreaga istorie a națiunii lor. Acest lucru cântărește enorm asupra minții lor, iar asta se datorează cel puțin parțial lui Donald Trump.

http://www.zeit.de/wissen/gesundheit/2018-01/donald-trump-usa-health-balance-psyche-english

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 12 =