Donald Trump si codurile nucleare inainte de alegerile din SUA

trump-boom-610x300

Donald Trump are interzis la Twitter, spre amuzamentul lui Barack Obama. Decizia, o măsură de precauţie din partea echipei de campanie. Echipa de campanie republicană i-a interzis candidatului Donald Trump să utilizeze Twitter în ultimele zile înaintea scrutinului prezidenţial, situaţia fiind o temă de amuzament pentru preşedintele Barack Obama, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

Conform presei americane, consilierii politici i-au interzis lui Donald Trump să utilizeze Twitter, pentru a nu transmite vreun mesaj controversat în ultimele zile de campanie.

În trecut, Donald Trump a postat pe Twitter o serie de mesaje controversate, inclusiv unele în care a numit-o pe Hillary Clinton “escroacă” şi a calificat teoria încălzirii climatice drept “o înşelătorie chineză”.

Conform cotidianului The New York Times, ultimul mesaj postat de Donald Trump personal pe contul său de Twitter a fost sâmbătă, având următorul conţinut: “Vom reda măreţia Americii!”

Preşedintele Barack Obama, ale cărui conturi pe site-urile de socializare sunt verificate atent de Secret Service pentru a nu conţine informaţii sensibile şi a se evita atacurile cibernetice, a ironizat situaţia în care a ajuns Donald Trump.

“Se pare că echipa de campanie i-a luat Twitterul lui Donald Trump. În ultimele două zile au pierdut încrederea în capacităţile lui de autocontrol şi au spus: «Vă vom lua contul de Twitter». Ce pot spune… Dacă cineva nu poate gestioona un cont de Twitter, nu poate gestiona codurile nucleare”, a ironizat Barack Obama.

Thank you for you support Virginia! In ONE DAY – get out and #VoteTrumpPence16! #ICYMI: https://t.co/Nid8qcFTwY pic.twitter.com/WOsEcjM8sm

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 7, 2016

Fost apropiat al lui Donald Trump dezvaluie: „Dacă pune mâna pe valiza nucleară, s-a sfârșit cu civilizația”. Jurnalistul Tony Schwartz, care l-a ajutat pe Donald Trump să își scrie biografia, carte care a devenit best-seller, spune că regretă colaborarea cu republicanul. Mai mult, jurnalistul avertizează în privința caracterului lui Trump la președinția SUA. Tony Schwartz a stat alături de Trump timp de 18 luni pentru a-i scrie biografia, „Trump. The Art of the Deal” și spune că portretul din carte este doar o ficțiune: „Am dat cu ruj un porc”.

„Regret profund că am contribuit la prezentarea lui Trump într-un mod care i-a adus o celebritate și mai mare și l-a făcut să pară mai atractiv decât este”, a spus Schwartz pentru The New Yorker. Sunt sincer convins că dacă Trump va câstiga și va avea acces la codurile nucleare atunci va exista o posibilitate excelentă ca civilizația noastră să se sfârșească”, a mai precizat jurnalistul.

Schwartz a declarat că i-a scris biografia lui Trump pentru că avea nevoie de bani și că republicanul nu se poate concentra asupra unui subiect mai mult timp.

„Minciuna este a doua sa natură. Nu am mai văzut pe nimeni altcineva ca el. Trump are capacitatea de a se convinge singur că orice spune este adevarat, sau ar putea să fie adevărat”, a mai declarat Schwartz. Trump a recunoscut pentru The New Yorker că și-a scris biografia cu jurnalistul. „Îmi datorează multe. L-am ajutat când nu avea nici măcar doi cenți în buzunar. Este o mare trădare. El crede că este bine ce face acum, dar va descoperi că nu este deloc bine”, a spus Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =