Donald Trump va lua cina la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și soția sa, Melania Trump, invitați de președintele francez, Emmanuel Macron, să i se alăture la Paris cu ocazia Zilei Naționale a Franței, vor lua cina la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris, Jules Verne, informează marți cnn.com.

Potrivit revistei franceze Paris Match, Macron îi va însoți pe soții Trump și delegația americană la o cină joi seară în celebrul restaurant Jules Verne, situat la al doilea nivel din Turnul Eiffel și care oferă clienților o priveliște de neuitat asupra Parisului. Accesul în restaurant se face cu ajutorul unui ascensor privat.

Se spune că cina respectivă, a cărei preparare va fi coordonată de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse, va include homar albastru și caviar, pe baza unui meniu compus din șase feluri principale, oferit la prețul de 260 de dolari.

În 2015, președintele Barack Obama a fost invitat într-un restaurant franțuzesc de fostul președinte Francois Hollande. Cei doi șefi de stat au luat cina în restaurantul L’Ambroisie, ce are trei stele Michelin. O cină cu mai multe feluri principale oferită de acest restaurant costă între 350 și 400 de dolari.

Emmanuel Macron l-a invitat luna trecută pe Donald Trump la Paris pentru a asista la parada de Ziua Națională a Franței, care va include în acest an și soldați americani, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de când Statele Unite s-au alăturat Aliaților în Primul Război Mondial.

“Cei doi șefi de stat vor întări și mai mult strânsa cooperare împotriva terorismului și parteneriatul economic dintre cele două țări și vor discuta multe alte chestiuni de interes comun”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Potrivit AFP, Donald Trump va fi primit oficial la Hotel National des Invalides, un muzeu și necropolă militară, joi, la ora locală 15.30 (13.30 GMT), de Emmanuel Macron, înainte de a-l însoți, după o oră, pe președintele francez pentru o întrevedere privată la Palatul Elysee, urmată de o ședință într-un cadru mai larg.

O conferință de presă îi va reuni din nou pe președinții francez și american la ora 18.15. Aceasta va fi urmată de un dineu oferit de Emmanuel și Brigitte Macron în onoarea lui Donald Trump și a soției sale, Melania, la restaurantul Jules Vernes din Turnul Eiffel.

Vineri, președintele american va asista pe Champs-Elysee la tradiționala defilare de 14 iulie, Ziua Națională a Franței.

Înainte de primirea sa oficială de joi la Hotel National des Invalides, Donald Trump se va întâlni cu militarii americani staționați la Paris. Președintele american se va întoarce în Statele Unite la puțin timp după defilarea de pe Champs-Elysee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 36