DONATIA LA PAPA

damals-noch-mit-fischerring-die-hand-von-benedikt-xviDonații nedeductibile

Papa Benedict al XVI-lea a avut un birou de consultanță fiscală. La o audiență de la Roma acesta a încercat să depună un cec în valoare de 50.000 de euro, sumă pe care a vrut de asemenea să o deducă ca și donație. Dar administrația fiscală a refuzat și acum câștigă în instanță.

 

O donație către Papă nu poate fi (în Germania) dedusă din calea impunerii taxelor. Acest lucru a fost stabilit de către Curtea de Finanțe de la Köln. Reclamantul a fost o firmă de consultanță fiscală, ce este administrată de Papa Benedict al XVI-lea și care a încercat să înmâneze un cec în valoare de 50.000 de euro la o audiență generală de la Roma. Prin această sumă urma să se faciliteze tinerilor din Europa de Est accesul la festivitățile din cadrul Zielei Mondiale a Tineretului.

 

Firma a acordat un certificat de donație. În calitate de expozant a fost “Secretarul de stat, Sanctitatea Sa“. Dar firma acestuia a pierdut în instanță. Autoritățile financiare au stabilit că receptorul acestei donații nu a fost nici Biserica Catolică din Germania, nici Vaticanul, Sfântul Scaun sau Biserica Mondială.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/finanzgericht-spende-an-den-papst-ist-nicht-abzugsfaehig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 9 =