Donează o masă cu “ShareTheMeal”

meal2

Cu doar un click aplicația “ShareTheMeal” vrea să reducă foametea din lume. La un an după lansare aplicația are deja 550.000 de descărcări în Germania, iar astfel numără printre cele mai mari grupuri de suport din lume.

Prin intermediul aplicației “ShareTheMeal” în ultimele douăsprezece luni au fost donate aproape șapte milioane de prânzuri pentru copii refugiați sirieni și alte grupuri cu nevoi. Aproximativ 30% dintre suporteri provin din Republica Federală Germană. Aplicația permite să donezi cu un click suma de 40 de cenți pe zi pentru prânzul unui om nevoiaș.

Utilizatorii germani au o contribuție decisivă la succesul aplicației – 50% din mesele ajunse la cei nevoiași au fost donate de aceștia, spune directoarea Victoria Leonhardt pentru n-tv.de. De asemenea, utilizatorii aplicației sunt destul de diferiți: mulți donează regulat pentru prânzul persoanelor nevoiașe. Alții sprijină copii cu nevoi prin donații lunare de sumă mai mare. Obiectivul este ca “ShareTheMeal” să devină un obicei, care să fie efectuat zilnic și foarte simplu de fiecare utilizator. Cu un singur click pe smartphone fiecare utilizator poate dona o sumă pentru ca 8000 de copii de pe lumea asta să nu sufere în fiecare zi de foame. De la startul aplicației în Germania, peste 550.000 de utilizatori au descărcat-o. Din noiembrie 2015 “ShareTheMeal” este disponibilă la nivel mondial.

Prin fondurile adunate sunt finanțate prânzuri școlare, programe speciale de nutriție pentru mame și copii, precum și vouchere de alimente ale Programului Mondial de Nutriție. Răspunsul publicului față de inițiativă, în special al publicului german, a fost mult peste așteptări, spune Sebastian Stricker, cofondator al companiei berlineze “ShareTheMeal”, care a dezvoltat această aplicație pentru Organizația Națiunilor Unite.

Start-Up-ul “ShareTheMeal” este organizat ca o societate cu răspundere limitată, dar non-profit. Compania a primit anul trecut un “Lead Award” pentru titlul de “cel mai bun start-up”. Aplicația a câștigat mai multe premii precum South by Southwest Interactive Innovation Award și Webby People’s Voice Award.

Inițiativa este sprijinită de oameni binefăcători sau diferite companii. Aplicația gratuită “ShareTheMeal” de la ONU este disponibilă spre descărcare pentru iPhone și smartphone-uri Android. Poate fi utilizată în nouă limbi diferite și permite donații în 27 de monede internaționale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Mit-ShareTheMeal-eine-Mahlzeit-spenden-article18130811.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =