Cum poţi obţine un loc de muncă intr-o companie tehnologică de top, chiar dacă nu ești inginer

AAEAAQAAAAAAAAgyAAAAJDNhMDliYjEzLWVlN2EtNDhjMC1iNWM1LWU1MGVkYTVmZWZjYQ

Oh, să fii un codificator în 2016! Sau un om de știință a datelor! Sau un dezvoltator de software. Cu alte cuvinte, oh, să fii un inginer. Piața locurilor de muncă pledează și tanjeşte după tine. Calea spre cariera ta este pavată în cărămizi de aur. Iar cele mai bune companii din lume – cunoscute pentru oportunităţile lor- sunt toate pentru tine. Potrivit listei lansate recent de LinkedIn sub numele de Top Attractors , a analizat miliarde de date, pe baza acțiunilor on-line a 430 de milioane de membri LinkedIn, pentru a determina in ce domeniu vor oamenii să lucreze in prezent . Topul primelor zece companii au fost toate tehnologice, iar din top 40, acestea au reprezentat mai mult de jumătate.

Aici totul este bine, mai ales daca eşti un inginer. Dar dacă nu ești? Ce se întâmplă dacă, spre exemplu, ca si mine se întâmplă să fii un scriitor de meserie? Sau, abilitățile tale sunt în managementul cu oamenii,vânzări, sau strategie? Sau ce se întâmplă dacă esti doar la început?

O veste bună: Nu este totul pierdut. Dimpotrivă. Industria de tech, deși alimentată de ingineri, a creat mii de companii, mari și mici, cu locuri de muncă și oportunități de carieră pentru orice fel de profesionist. Tot ce trebuie să faci este sa îţi dai seama unde și modul în care abilitățile tale se intersectează cu tehnologia. Si un alt lucru, de asemenea, trebuie să înveți să acționezi și să gândeşti ca faci parte dintr-o cultură de inginerie, și într-adevăr, ar fi chiar posibil să prosperi acolo.

Să vorbim mai întâi despre găsirea acestor abilitati mentionate. Pentru majoritatea oamenilor, această sarcină este mai ușoară decât pare. Dacă sunteți un scriitor sau editor, sau aveti cunoştinţe în resurse umane, vânzări sau marketing, de exemplu, cele mai multe companii tech au în mod clar o necesitate pentru abilitățile tale. Același lucru este valabil și pentru oamenii adepti managementului lanțului de aprovizionare, producție și logistică.

Iată avertismentul, deși, probabil știi asta. Abilitățile tale nu sunt suficiente. Ai nevoie de cunoștințe. Cunoștințe despre cum şi ce fac diferite companii tech să vândă, cunoștințe despre clienții companiilor tehnologice și provocările pieței, cunoștințele despre tendințele tehnologice . Ai nevoie, cu alte cuvinte, să îmbrățișezi o stare de spirit de învățare continuă, iar aici nu este vorba despre schimbarea de atitudine, ci depre luarea de măsuri, pentru a umple golul pe care il ai in domeniul tehnologie, cu lectura vorace, educație și întrebând.

Evident, fiecare individ este unic, dar, în general vorbind, să fim serioși. Inginerii tind sa cam masoare lucrurile, care includ performanta. Companiile lor reflecta acest lucru – de obicei, în mod riguros. Iar inginerii au tendința de a iubi eficiența, ceea ce înseamnă că formează firme în care oamenii pot fi scurti la vorba dar eficienti , concentrandu-și mult timp sa facă lucrurile in cel mai rapid mod posibil. In cele din urmă, un lucru se stie cu siguranta: va exista întotdeauna un loc în economie pentru persoanele care sunt tehnofobice.

https://www.linkedin.com/pulse/two-ways-land-job-top-tech-company-even-youre-engineer-suzy-welch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2