Două pahare de suc pe zi sunt la fel de dăunătoare ca fumatul. Ce alte alimente ar trebui să evitaţi

hbc

Un nou studiu arată că zahărul rafinat poate produce daune semnificative corpului, îmbătrânind majoritatea organelor interne. Mai exact, documentul arată că un consum zilnic de băuturi cu zahăr adăugat poate avea acelaşi efect asupra organismului ca fumatul.

În fiecare doză de cola se găsesc aproximativ nouă linguriţe de zahăr, în vreme ce doctorii recomandă cel mult şapte linguriţe zilnic, potrivit BM.

Analizându-i pe cei care consumă în jur de două pahare de băuturi cu zahăr adăugat (în jur de 600 de mililitri), cercetătorii au descoperit că organele lor prezentau semne ce ar fi trebuit să apară 4-5 ani mai târziu. Similare cu semnele apărute în cazul fumătorilor.

Pericolul se găseşte însă şi în dulciuri – biscuiţii, ciocolata, torturile sau îngheţata ar trebui consumate cât mai rar cu putinţă. În loc de o dietă bogată în zahăr, încercaţi să vă puneţi la punct una bogată în fibre şi proteine, recomandă specialiştii.

Vestea bună, însă, este că o ceaşcă de cafea dimineaţă este bună pentru sănătate. Cofeina reduce riscurile declinului cognitiv, a bolilor de ficat şi a altor afecţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1