Două premiere Mini la IAA

Mini va sărbători anul acesta la IAA două premiere mondiale. Marca britanică a prezentat un Electric Concept pentru fanii electromobilității, iar cealaltă noutate o reprezintă Mini Cooper Works GP, o inițiativă cu caracter sportiv.

Mini vrea să îi impresioneze pe spectatorii de la IAA, ce va avea loc între 14 și 24 septembrie anul acesta, cu două studii extrem de diferite. Pentru unul din ele britanicii aflați sub conducerea BMW oferă cea mai sportivă variantă a unui Mini, sub forma lui John Cooper Works GP, iar celălalt prezintă pentru prima dată un concept de Mini Electric. Ambele studii sunt precursoarele modelelor de serie. Primul Mini dintr-o serie lungă de vehicule cu propulsie complet electrică va sosi pe piață în anul 2019.

Față de propulsia studiului, Mini nu a dorit să facă nici un fel de precizări. Cel mai probabil pachetul se va baza pe un sistem similar cu cel de la BMW i3, cu 184 de cai putere și 270 Nm. Acolo bateria cu o capacitate de 33 kWh oferă suficientă energie pentru o autonomie de 200 de kilometri în condiții de trafic zilnic. Cu motorul de pe i3 va constitui un cerc închis între Mini și BMW. Pentru că 600 Mini E, care au fost construite în anul 2008, au servit la vremea aceea ca vehicul de testare pentru tehnologia BMW i3 de astăzi.

Din punct de vedere optic, Mini-ul electric combină proporțiile tipice mărcii cu detalii specifice, care se referă la propulsorul complet electric. Astfel că grila radiatorului este închisă complet, cel mai probabil pentru a se obține proprietăți aerodinamice superioare. Automobilele electrice nu mai necesită ca aerul rece să intre sub capotă. De asemenea, de remarcat sunt și componentele din fibră de sticlă, care ar trebui să reducă rezistența aerului, precum și lamelele din jenți care au fost obținute cu ajutorul unei imprimante 3D.

http://www.n-tv.de/auto/Mini-faehrt-auf-der-IAA-in-zwei-Welten-article20019274.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 16