A doua primăvară a PC-urilor

5096390

A doua primăvară a PC-urilor
Din 2006 până în 2010 afacerile cu PC-uri au crescut cu o medie de 10% pe an. Apoi Apple a adus iPad-ul pe piață, iar acest lucru a determinat în anii ce au urmat scăderi ale vânzărilor cu o medie de 4% pe an. Acum valul ia amploare din nou, dar cine știe pentru cât timp…

PC-ul nu a murit încă. Dar câtă viață i-a mai rămas oare? Rezultatele mai bune ale vânzărilor de PC-uri și peste așteptări au un efect pozitiv, în special datorită rezultatelor trimestriale prezentate de producătorul de cipuri Intel, gigantul software Microsoft sau producători de calculatoare precum Hewlett-Packard sau Lenovo. Acest lucru nu a trecut neobservat pentru investitori. Acțiunile HP sau Intel au crescut chiar și cu 30% în acest an, titlurile Lenovo sunt în creștere cu 23%. Prin comparație, indicele tehnologic Nasdaq a crescut cu 9,7% de la începutul anului.

Chiar și cele mai recente rezultate Apple sunt o dovadă a noului contra-trend. Compania care joacă un rol de nișa pe piața de PC-uri a surprins piața cu o creștere a vânzărilor de 18% pe computere Mac în trimestrul al doilea. În același timp vânzările de iPad s-au diminuat cu 9%.

Mai ales acest ultim punct este interesant. În cele din urmă creștere explozivă a tabletelor din ultimii ani a condus la mai mult decât un rămas bun de la divizia de PC-uri. PC-urile au de a face cu o gamă largă de modele concurente, nu în ultimul rând smartphone-uri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/PC-Branche-erlebt-zweiten-Fruehling-article13536681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =