Două țări vecine Germaniei sunt paradisuri fiscale

img_0140

Pentru a economisi taxe, companiile nu trebuie să se mute departe. În inima Europei funcționează cel puțin două paradisuri fiscale care sunt vecine Germaniei, țări dispuse să ajute în practici de evaziune fiscală, spune organizația Oxfam.

Olanda și Elveția fac parte, potrivit unui raport al organizației Oxfam, dintre cele mai rele paradisuri fiscale din lume. Oxfam a publicat la rubrica “bătălii fiscale” un raport cu o listă de 15 țări, care ajută companii să eludeze autoritățile fiscale din țările de origine și aduc pentru țări mai sărace venituri suplimentare de 100 de miliarde de dolari americani. Potrivit datelor existente, suma a fost suficientă pentru ca 124 de milioane de copii care nu mergeau la școală să aibe parte de formare, precum și salvarea de la moarte în fiecare an a șase milioane de copii care nu aveau acces la medicină.

Primul loc pe listă este Bermuda, urmată de insulele Cayman, Olanda, Elveția sau Singapore. Pe alte locuri stau Irlanda, Luxembourg, Curaçao, Hongkong, Cipru sau Bahamas, Jersey, Barbados, Mauritius sau Insulele Virgine Britanice.

Criteriile de verificare sunt taxele foarte mici sau chiar inexistente pentru companii, acordarea de stimulente fiscale excesive și lipsa de mecanisme pentru a preveni deplasarea profitului companiilor către alte țări.

În ultimii 25 de ani taxele medii pentru corporații au scăzut în țările G20 de la 40% la 30%. Oxfam s-a orientat cu studiul său asupra Germaniei, pentru că ea deține președinția acestui grup de state și este liderul luptei împotriva evaziunii fiscale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zwei-deutsche-Nachbarn-sind-Steueroasen-article19304001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =