Draghi se simte “întristat” de Brexit

6f90458b55d47cd7f639f968ca5f46eb

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aduce provocări enorme pentru băncile centrale. Șeful BCE cere colegilor săi să colaboreze unii cu alții pentru a putea trece mai ușor peste această perioadă dificilă.

La puține zile după votul britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, șeful Băncii Central Europene (BCE), Mario Draghi, se declară complet în favoarea unei colaborări strânse a autorităților monetare din toată lumea. Această coordonare a politicilor financiare nu ar trebui să fie doar una formală, subliniază italianul la conferința băncilor centrale în localitatea portugheză Sintra.

Provocările cu care se vor confrunta toate băncile centrale trebuies abordate la comun, este de părere Draghi. Politicile monetare din spații monetare comune vor trebui să se bazeze pe analize profunde.

Draghi a dat luni seara declarații pe marginea subiectului Brexit, fiind vizibil afectat de eveniment. A declarat că singurul cuvânt potrivit pentru a descrie sentimentele sale față de recentele evenimente este “tristețe”.

Draghi va lua parte la summit-ul UE de la Bruxelles. Se așteaptă ca acolo șefii de state și de guverne din Uniunea Europeană să fie informați care sunt consecințele pe care votul de ieșire al britanicilor îl va avea asupra uniunii monetare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brexit-macht-Draghi-traurig-article18063226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =