DRASTIC COCA-COLA

 

  • 806466_m1w456q75v27532_C-UsersMichellePictures22Lidl1Lidl vinde din nou Coca-Cola

Băutura răcoritoare Coca-Cola dispăruse deja de pe rafturile unor magazine Lidl, pentru că grupul american și lanțul german de magazine discount nu au reușit să ajungă la un consens privind marketingul. Dar Lidl va vinde din nou această bătură clasică.

 

Coca-Cola revine pe rafturile companiei Lidl. Lanțul de magazine de discount a anunțat miercuri că până la începutul lunii martie această băutură clasică va fi din nou disponibilă pe rafturile din toate magazinele sale. Încă nu se știe dacă Lidl va oferi spre vânzare în magazinele sale și alte produse de la același grup american, precum Fanta, Sprite sau Coca-Cola Zero. Lidl a retras recent de pe rafturi băutura grupului american. Un purtător de cuvânt al Coca-Cola a declarat la momentul respectiv că societatea nu a fost în măsură să conceapă un plan de marketing comun.

 

Decizia de atunci a Lidl a fost socotită ca urmare a războiului prețurilor. Aldi a preluat de asemenea în 2011 băutura Coca-Cola și a adaugat-o la gama sa de produse. De asemenea, Aldi oferea băutura la un preț extrem de convenabil. Concurenți precum Lidl sau Rewe au încercat să bată aceste prețuri pentru a putea concura cu Aldi. Dar Coca-Cola s-a opus, dorind creșterea prețurilor. Iar acest fapt a dus la un conflict cu lanțul Lidl. A fost un pas drastic pentru Lidl retragerea de pe rafturi a unui brand atât de renumit precum Coca-Cola.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/streit-um-vermarktung-lidl-verkauft-wieder-coca-cola-1.1874876

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =