DREPT GERMAN

  • Karlsruhe entscheidet ¬∏ber Professorengeh‚∞lterFabrică de hârtie vrea să oprească tranziția energetică germană

O frabică de hârtie din Saxonia Inferioară a depus la Curtea Constituțională Federală o plângere împotriva punerii în aplicare a legii de tranziție energetică. Aceasta ridică problema că multe companii vor fi nevoite să își oprească centralele energetice proprii sau vor trebui să se conecteze la rețeaua comună. Iar acest lucru implică costuri în valoare de milioane de EUR.

Varel, fabrica de hârtie și carton (PKV) a depus la Karlsruhe o plângere constituțională deoarece rețeaua operatorului Tennet va avea dreptul să acceseze centrala electrice a fabricii, pentru stabilizare. Aceste informații provin din declarația reprezentantului oficial al PKV, Dettmar Fischer.

Plângerea este îndreptată împotriva reglementărilor legii de comercializare a energiei (EnWG), deoarece acestea ar încălca dreptul la proprietate. Fabrica Vareler funcționează cu 470 de angajați și produce carton și carton ondulat. Pentru aceasta, fabrica are nevoie de căldură și prin urmare deține trei unități de gaz-și-abur, care de asemenea pot genera peste 50 de megawați de energie electrică. Prin urmare, fabrica nu aparține rețelelor clasice de energie. Prin urmare aceasta va avea de ales dacă să reducă producția de energie sau să accepte ca aceasta să fie transmisă în rețeaua publică.

 

Fischer spune că, costurile s-ar putea ridica la câteva milioane de euro. De noile prevedere legale sunt afectați sute de cetrale industriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 90