Dreptul fiscal împiedică listarea Ferrari

22278188

Dreptul fiscal împiedică listarea Ferrari

În Formula 1 Ferrari trăiește în prezent un boom. Dar de profitul obținut din imaginea companiei vrea să profite și concernul mamă Fiat Chrysler, astfel că, constructorul auto tradițional va fi listat la bursă. Dar data pentru această acțiune este mereu amânată.

Acțiunile de la Fiat Chrysler (FCA) reacționează printr-o reducere de preț la încă o amânare a listării producătorului de mașini sport Ferrari. Cu fix 2,5% au scăzut titlurile. Noua amânare s-ar putea dovedi o piatră de poticnire pentru proiect ca întreg, comentează expertul n-tv.de în domeniul auto, Helmut Becker.

Inițial oferta publică inițială ar fi trebuit să se petreacă în prima jumătate a anului. Apoi al treilea trimestru a fost setat ca perioadă posibilă. Acum pătrunderea pe scena bursieră nu se va petrece înainte de 12 octombrie, spune șeful FCA, Sergio Marchionne. Fiat Chrysler vrea să vândă în cadrul listării zece procente din acțiunile Ferrari. 80% ar trebui să fie vândute către proprii acționari. Restul nu se află însă în posesia grupului italiano-american.

Iar ca motiv pentru amânare Marchionne subliniază prevederile dreptului fiscal. Avocații concernului s-au sfătuit să aștepte primul an complet de fuziune a Fiat cu concernul auto Chrysler, înainte ca Ferrari să fie adusă pe bursă. Acordul italienilor cu Chrysler a fost perfectat pe 12 octombire 2014. FCA a fost listată pentru prima dată pe data de 13 octombrie pe New York Stock Exchange.

Sub punctele de vedere economice de la nivel mondial și a celor macroeconomice acestea pot să aibe efecte negative asupra listării pe bursă, crede expertul auto Becker. Motivul este că pericolul unei noi crize financiare este tot mai mare de la o lună la alta. IPO-ul are însă avantaje pentru ambele companii. Compania mamă primește capital proaspăt, subliniază Becker. Ferrari însăși ar putea să se despartă de concernul mamp și astfel să câștige în imagine.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Steuerrecht-bremst-Ferrari-Boersengang-aus-article15256016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 7 =