Dreptul uitat

Google offices
• “Dreptul de a fi uitat”
Un tribunal de top UE a decis că Google trebuie să modifice unele rezultate de căutare, la cererea oamenilor obișnuiți într-un test de așa-numitul “dreptul de a fi uitat”.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat că link-urile de date “irelevante” și depășite ar trebui să fie șterse la cerere. Cazul a fost adus de către un om spaniol, care s-a plâns că un anunț de licitație a casei reposedate, rezultatele de căutare Google au încălcat intimitatea.
„Motorul” de căutare spune că nu se supune controlului de date, aceasta oferă doar link-uri către informații disponibile gratuit pe internet. “Dreptul de a fi uitat” ar avea nevoie ca” motoarele” de căutare să fie editate pentru unele căutări, pentru a le face conforme cu directiva europeană privind protecția datelor cu caracter personal. În hotărârea sa, instanța de la Luxemburg a declarat ca oamenii au dreptul de a solicita ca unele informații să fie eliminate în cazul în care acesta par a fi “insuficiente, irelevante sau nu mai sunt relevante”.

Aşadar cazul vine după ce Mario Costeja Gonzalez, s-a plâns de faptul că o căutare a numelui său în Google a adus articole de ziar de acum 16 ani cu privire la o vânzare de proprietate pentru a recupera banii pe care ii datora. El a declarat că problema a fost rezolvată și nu mai trebuie să fie legat de el.

http://www.bbc.com/news/world-europe-27388289

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1