Drogurile și prostituția oferă economiei Irlandei un impuls neașteptat

ireland-officially-ends-its-bailout-lenders

Drogurile și prostituția oferă economiei Irlandei un impuls neașteptat
PIB-ul Irlandei a crescut cu 2,7% în primul trimestru al anului 2014, surprinzând analiștii care au prezis o creștere de 1,2%. Deficitul țării se ridică la 6,7% din PIB, cu un adaos din droguri și prostituție pentru măsurătorile de reducere a deficitului de la 7,2% – datorită Biroul Central de Statistică, inclusiv cifrele, ca parte a unei strategii la nivelul UE pentru a face conturile naționale mai comparabile.

Miscarea urmeaza exemplul din Marea Britanie și Italia, care a adăugat activități ilegale la cifrele naționale pentru activitatea economică; Statisticile biroul din Marea Britanie au calculat ca drogurile ilegale și prostituției au oferit un impuls de 10 miliarde lire sterline pentru economia Marii Britanii. Cu toate acestea, analiștii au avertizat cu privire la pericole, bazându-se pe cifrele de la astfel de practici pentru a stimula creșterea economică. Guvernul lucrează la o țintă de deficit de 3% din PIB până în 2015.

Oficiul de Statistică Centrală a Irlandei a revizuit, de asemenea, ultimul trimestru de performanță 2013 de la o contracție de 2,3% la una de doar 0,1%. Performanță completă anului a fost reînprospătată de la o contracție de 0,3% la o creștere de 0,2%, după ce schimbarea în normele UE permite statelor membre să includă statisticile de droguri și prostituție în PIB.

Vestea este un impuls pentru guvernul irlandez, după ce rata șomajului a scăzut la 11,6% în luna iunie. Șomajul în rândul tinerilor a scăzut la 15,4% de la 16,4% de la an la an. Creșterea producției a fost atribuită performanțelor puternice în construcții (care a crescut cu 2,8% in T1) și a exporturilor, care au crescut de la 1,8%, adăugând 541 milioane de euro economiei.
http://www.ibtimes.co.uk/drugs-prostitution-give-irelands-economy-unexpected-boost-strong-growth-returns-1455193

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =