DRONA LA PUTERE

  • drohne-googleGoogle cumpără constructor de drone

Lupta dintre Google și Facebook pentru supremația internetului ajunge la o limită. După ce Facebook a captat compania aeriană britanică Ascenta, Google preia un constructor de drone solare cu 20 de angajați. Dar în spatele acestei achiziții stă o viziune.

 

Cu achiziționarea constructorului de drone Titan Aerospace gigantul internetului Google provoacă o senzație. Compania americană nu a numit un preț de achiziție pentru constructor, a cărui drone ce funcționează pe energie solară sunt proiectate să petreacă ani de zile în aer. Iar elementul special al acestui start-up constă în construcția de drone pentru zbor la mare înalțime, a declarat Google.

 

Gigantul motor de căutare este tot mai dependent de tehnologii de monitorizare a imaginilor terestre din aer și lucrează la o acoperire a internetului cât mai mare din populația din lumii, acest lucru încercând a se obține pe calea aerului. La începutul acestui an Facebook a fost deja în discuții cu Titan despre o preluare. Cu toate acestea, ulterior rețeaua de socializare a anunțat  achiziția transportatorului aerian Ascenta din Marea Britanie pentru 20 milioane de dolari.

 

În prezent compania Titan deține aproximativ 20 de angajați. Compania va rămâne la locația sa din New Mexico și urmează să fie condusă în continuare de CEO-ul Vern Raburn. Acesta este un veteran al industriei, fiind anterior șeful echipei de spacialiști la compania producătoare de soluții software antivirus, Symantec.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-kauft-Drohnenbauer-article12661946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − = 19