drone ucigase

Greva dronelor ucide militanţi al-Qaeda
Cel puțin șase presupuși militanți al-Qaeda au fost uciși într- o grevă de drone în estul Yemen. Conform relatărilor, drona a distrus mașina în care acestea călătoreau în cartierul Wadi Abida din provincia Maarib.

 

_74788314_74788309Greva dronelor ucide militanţi al-Qaeda

Cel puțin șase presupuși militanți al-Qaeda au fost uciși într- o grevă de drone în estul Yemen. Conform relatărilor, drona a distrus mașina în care acestea călătoreau în cartierul Wadi Abida din provincia Maarib.

Mass-media de stat și surse tribale locale au declarat că aceştia sunt membri ai al- Qaeda din Peninsula Arabă ( AQAP ). Greva vine deoarece armata yemenită continuă o ofensivă majoră împotriva cetății din AQAP și aliațiilor săi din două provincii din sud. Se spune că a provocat pierderi grele pe militanții, omorând zeci de lideri – majoritatea străini – și capturând arme.

Armata a recâștigat controlul asupra mai multor orașe mari din Shabwa și Abyan provincii în timpul unei campanii similare în 2012, dar membrii AQAP ar fi putut să se retragă în zonele rurale îndepărtate și să se regrupeze. Având în vedere că noua campanie a început la 29 aprilie, după o serie de atacuri cu drone mortale asupra cetății AQAP, militanții au intensificat atacurile asupra personalului de stat și de securitate.

Duminica, un atentator sinucigaș şi-a aruncat în aer mașina lângă o secție de poliție, în orașul de sud a Mukalla, omorând 11 ofițeri de poliție și rănind alţi15 , a declarat ministerul de interne. Trei presupuși militanți au fost uciși încercând să atace un punct de control de securitate, nu departe de palatul prezidențial din Sanaa. Iar vineri, patru soldați au fost uciși într- un schimb de focuri în aceeași zonă. Interesele occidentale au fost de asemenea vizate în ultimele săptămâni .

Săptămâna trecută, SUA a suspendat temporar operațiunile de la ambasada din Sanaa, din cauza preocupărilor legate de securitate, la o zi după ce un grup de persoane înarmate au deschis focul asupra a trei agenți de pază francezi care lucrau în misiunea Uniunii Europene din Sanaa, unul fiind ucis iar celălalt rănit grav. Washington, de asemenea, a dezvăluit , vineri, că operațiuni speciale de comando americane și un ofițer CIA a fost împușcat și ucis de armatele yemenite, care au încercat să-i răpească pe 24 aprilie. Crimele au fost inițial atribuite unor persoane înarmate necunoscute în rapoartele mass-media.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27371528

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 10