DROPBOX=SUCCES ?

  • dropboxDropbox primește bani

Este încă neclar dacă Dropbox va reuși să aducă și profituri. Dar se pare că investitorii cred în succesul serviciului de stocare și aruncă milioane în finanțarea companiei. Aceste investiții ar trebui să se întoarcă în buzunarul investitorilor în cazul unei viitoare listări la bursă.

 

Serviciul de stocare online, Dropbox, a primit, conform serviciilor mass-media din SUA, finanțare de la invetitori, ajungând la valoarea de 10 miliarde de dolari. În această rundă de finanțare au fost virați 250 de milioane de dolari, conform Wall Street Journal. În consecință, creditorii și-au asigurat o cotă de 2,5% din companie. O mare parte din fonduri au venit de la firma de capital privat BlackRock, potrivit unor persoane apropiate. Conform blogului de IT “Recode”, această rundă de investiții ar putea fi suplimentată până la suma de 400 de milioane de dolari.

 

Dropbox este o platformă ce oferă posibilitatea de a salva fișiere online și de a le accesa de pe diferite dispozitive. Acest lucru este gratuit până la o anumită capacitate de stocare, după care compania câștigă din a vinde spațiu de stocare suplimentar. Dropbox are în jur de 200 de milioane de utilizatori, din care 4 milioane sunt clienți persoane juridice.

 

În ultima vreme Dropbox a depus eforturi pentru promovarea serviciului în rândul companiilor. Dropbox ar fi realizat în anul ce a trecut o cifra de afaceri de 200 de milioane de dolari, după 116 milioane de dolari în 2012 și 46 de milioane de dolari cu un an înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =