DRUM, CAINI, FERMA

Snapshot 2013-09-04 22-15-17DRUMUL RAPID, FERMIERI, CAINI, FILME SCURTE

“Decongestionarea traficului rutier şi îmbunătăţirea mobilităţii populaţiei pe coridorul transfrontalier de legătură Oradea – Biharkeresztes” se numeste proiectul cu bani transfrontalieri, in care se regaseste intentia primariei oradene de a se face drumul rapid de 4 km, pe Ecaterina Teodoroiu, paralel cu linia ferata.Pentru aceasta, pe 3 sept a.c. in SEAP s-a postat anuntul licitatiei pentru proiectare in valoare de cca 500 mii lei, cu termen de depunere a ofertelor pana pe 16 sept.Drumul va traversa pe poduri rutiere străzile Louis Pasteur, Gheorghe Doja, Adevărului, Piatra Craiului şi Făcliei, si se estimeaza a fi inceput in primavara lui 2014, pentru care s-ar aloca o suma de circa 12 milioane de euro din proiectul mai sus mentionat.

Vineri,sambata si duminica (6-8 sept) la ERA PARC peste 100 de legumicultori, apicultori, crescători de animale, cultivatori de cereale şi de plante tehnice, producători şi dealeri de maşini şi utilaje agricole, piese de schimb, se vor prezenta in cadrul TARGULUI FERMIERILOR, organizat de Agro Bihor , Mistef Serv, Consiliul Judeţean Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor.Ineditul acestei editii consta in promovarea unor produse  strict locale, cum sunt, varza de Toboliu, conopida de Avram Iancu dar si evenimentul  Miss Văcuța, alaturi de momente de dresaj canin și demonstratii cu atelaje.

Cu o oarecare mandrie locala s-a anuntat ca au mai ramas 120 de caini, care potrivit opiniei publice, tot locale, numarul nu reprezinta o mandrie ci in continuare un pericol.Au fost 2000 spune seful adapostului Grivei, dar parerea multora este ca dl administrator ar trebui sa iasa la presa doar atunci cand Oradea va fi fara caini maidanezi pe strazi.

Festivalul Internaţional de Filme de Scurt Metraj BuSho a inceput aseara in Oradea la Universitatea Creștină Partium (Sala Bartók). Evenimentul este organizat de Asociația Breasla Culturală Maghiară Partium și Asociaţia METRION.  Ideea Festivalului Internaţional de Filme de Scurt Metraj BuSho (Budapest Short) s-a născut în toamna anului 2004, iar din 2005 editiile s-au tinut anual, in Oradea acesta va tine pana duminica, zilnic intre orele 17-20 se vor prezenta firme din peste 70 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 8 =