Drumul către Paris mai rapid cu trenul decat cu avionul

57393064

 

O călătorie cu trenul în orașul iubirii va dura pe viitor cât un zbor cu avionul: Într-un act al planificării transfrontaliere, Deutsche Bahn prezintă un nou plan de circulație al trenurilor rapide, între München, Stuttgart sau Frankfurt și Paris.

Unificarea europeană face progrese în cazul traficului feroviar: călătoriile feroviare dintre Germania și Franța vor dura semnificativ mai puțin de anul viitor.

Din 3 aprilie 2016 călătoria cu trenul de la München către Paris via Stuttgart va dura 5 ore și 40 de minute în loc de 6 ore și 20 de minute. Astfel că traficul feroviar intră într-o concurență directă cu mijloacele europene de transport aerian. Timpul de zbor efectiv de la München către capitala franceză nu durează mai mult de o oră și jumătate. Dar dacă includem și timpul parcurs către aeroport, operațiunea de check-in, controalele de scuritate și transferul de la aeroportul de destinație în centrul orașului, atunci călătorii trebuie să își planifice un timp total de 4 ore.

Avantajul linie ferate este că locurile de plecare și de sosire se află de cele mai multe ori în jurul centrului orașului. Pentru a face călătoria cu trenul și mai atractivă pentru pasageri, Deutsche Bahn crește miza împreună cu partenerul său francez, concernul de stat SNCF.

In acord cu planul de trafic feroviar rapid în regim transfrontalier stabilit la Strasbourg, din aprilie 2016 între Paris și Stuttgart va exista o legătură directă de cinci ori pe săptămână, ceea ce semnifică o călătorie în plus în fiecare săptămână față de ceea ce există în prezent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-beschleunigt-Paris-Verkehr-article16042651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 45