Drumul expres va fi gata pana la vară

podtext1

Intr-o conferinta sustinuta pe 6 decembrie, viceprimarul Mircea Malan, anunta finalizarea drumului expres pana in luna mai anul 2017. Acesta informeaza ca au fost facute unele modificari ale legii, de catre guvern, modificari care vin in favoarea municipalitatii si care va putea inchiria terenul de la SNCFR, unde trebuia sa se construiasca un tronson al drumului expres.

Finanţat în cadrul unui proiect transfrontalier, drumul rapid nu a fost finalizat, deoarece Primăria Oradea nu a primit aviz favorabil de la SNCFR pentru porţiunea de teren de 660 m aflată în antepriza SNCFR, neputând să închirieze respectiva suprafaţă de teren pentru a continua lucrările la drumul expres.

Viceprimarul Mircea Mălan a explicat că într-o şedinţă de guvern din luna noiembrie au fost adoptate modificări importante la O.U. nr 83/2016.

„Aceste modificări prevăd că în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare se interzic construcţiile, lucru precizat şi înainte, însă cu excepţia proiectelor de infrastructură publică, pentru care s-a emis aviz favorabil de către Ministerul Transportului şi care nu pun în pericol siguranţa circulaţiei. Tot noile modificări prevăd că autorităţile publice locale pot închiria fără licitaţie, cu aprobarea Ministerului Transporturilor, astfel de suprafeţe de teren din zona de protecţie feroviară, în vederea realizării unor proiecte de interes public, fără a afecta siguranţa transporturilor”, a spus viceprimarul Mircea Mălan, citat intr-un comunicat al Primariei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2