DRUMURI,PARCURI,ASC

20120729-12-Oradea-026DRUMURI INTERJUDETENE

Plecand de la necesitatea intelegerilor regionale, ca sa fim in rand cu europenii, dl Cornel Popa, presedinte CJ Bihor si omologii acestuia din Sălaj, Satu Mare şi Maramureş au stabilit pentru Regiunea Nord-Vest POR  proiectarea unor lucrări de infrastructură, cu un buget de circa 300 milioane euro, si care sa acopere circa 400 de km dedrumuri  in cele patru  judete.”Noi propunem spre finanţare o reţea de drumuri judeţene care îndeplineşte această condiţie obligatorie şi care poate aduce o dezvoltare economică a zonelor străbătute de ele”, a sustinut  preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa.

Proiectul avut în vedere cu prioritatea numărul 1 este cel care ar porni din sud-vestul judeţului Bihor (de la autostrada din sud-est a Ungariei) prin Salonta – Tinca – Belfir – Şoimi – Beiuş – Stâna de Vale – Remeţi – Lunca Vişagului, cu ieşire pe DN 1 la Ciucea şi continuare pe teritoriile judeţelor Sălaj, Satu Mare şi Sălaj.

AUTOSTRADA BORS-GILAU

Daca tot a reusit sa aduca presedintii de CJ din judeţele Satu Mare – Adrian Ştef, Maramureş – Zamfir Ciceu şi Sălaj – Tiberiu Marc si prin telefon pe domnul Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, dl Cornel Popa a reiterat unitatea celor cinci judete ca ministrul Sova sa fie impulsionat cu problema finantarii rapide a autostrazii BORS-GILAU. “Acest subiect este ca un copil pe care nu avem voie să-l lăsăm la orfelinat”, a spus preşedintele CJ Bihor, subliniind ca “oricât ar vrea Europa să ne demonstreze că nu există decât un culoar european prioritar în România din punctul de vedere al infrastructurii de transport, noi credem că dezvoltarea Transilvaniei nu are cum să se întâmple fără o cale de comunicare cum este Autostrada Transilvania”.

PIRAMIDA ASC

ASC, Administraţiei Social Comunitare Oradea, prin directoarea Arina Moş, a deschis , marţi dimineaţă, Centrul de Informare pentru Cetăţeni, un spatiu situat la subsolul clădirii din strada Primăriei care are  câte un ghişeu pentru fiecare serviciu oferit de instituţie.Principiul de organizare se aeamana celui din piramida primariei.”Acest proiect s-a născut din dorinţa creşterii eficienţei în relaţia cu cetăţeanul şi al gradului de transparenţă a instituţiei. Noi avem obligaţia de a facilita cetăţenilor accesul la serviciile publice. Să nu uităm că persoanele care ni se adresează se află în situaţii grele, sunt persoane bolnave sau care au neajunsuri financiare. Trebuie să le arătăm un minim de respect şi să nu-i punem să se plimbe prin nenumărate birouri, dispersate prin clădirea ASCO”, a afirmat Arina Moş. Centrul de Informare pentru Cetăţeni are şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

LICITATII PENTRU PARCURI

Primăria Oradea organizeaza trei licitaţii pentru amenajarea, modernizarea, extinderea şi executarea lucrărilor specifice zonelor verzi din oraş care nu sunt în îngrijirea vreunei firme. E vorba de spaţiile verzi din sectoarele 1, 2 şi 3, unde actualele contracte expiră în ianuarie. Castigatorii  vor fi obligati să întreţină şi să amenajeze toate spaţiile verzi din sectorul sau. Sectorul 1 este delimitat de malul stâng al Crişului, zona Independenţei, Piaţa Cetăţii, străzile Gh. Costa-Foru, Feldioarei, Cimitirul Rulikowsky, Ogorului şi Calea Aradului, sectorul 2 este alcătuit din cartierele Nufărul I, Nufărul II, Velenţa, Dragoş Vodă şi Tokai, iar sectorul 3 este delimitat de malul drept al Crişului, Bulevardul Decebal, străzile Eroul Necunoscut, Lacul Roşu şi Calea Bihorului.

Data de 30 octombrie 2013, este termenul limitade depunere  a documentatiei pentru licitatia a carei valoare totală este  peste 5,7 milioane lei, cu TVA inclus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 64