DT UNU DIN SASE

  • DownloadedFile4900 de locuri de muncă mai puțin

Tăierea de locuri de muncă de la T-Systems, divizia pentru clienți comerciali de la Deutsche Telekom(proprietarul COSMOTE Romania), va fi mai drastică decât se aștepta anterior. Unul din șase locuri de muncă din Germania vor fi eliminate. De asemenea, această temă joacă un rol în negocierile privind tarifele colective.

 

Se concretizează restructurarea divizia pentru clienți comerciali de la Deutsche Telekom. În acest an vor fi eliminate 2700 de locuri de muncă, urmând ca anul viitor campania de concedieri să fie continuată, cu alte 2200 de locuri. Aceste cifre au fost vehiculate deja la întâlnirile cu reprezentanții angajaților și au fost confirmate de către un purtător de cuvânt al companiei. În general, ar putea fi afectate de reduceri de personal fiecare al șaselea loc de muncă.

 

Aceste măsuri necesare au fost speculate deja de ceva vreme. T-Systems este considerată de ani de zile ca fiind copilul problemă al grupului. Pentru prima dată planurile de restructurare pentru T-Systems au fost făcute publice la sfârșitul anului trecut. Reuters a aflat în luna decembrie de la un grup de insideri că aproximativ 4000 de locuri de muncă din totalul de 50.000 de la nivel mondial vor fi eliminate.

 

În afacerea cu servicii IT există o concurență acerbă, care întinde limitele. Divizia de la Deutsche Telekom preia și gestionează diviziile de IT de la mari corporații, cum ar fi Shell. Concunrenții de pe această piață sunt extrem de competitivi, printre aceștia se numără companii precum IBM și Hewlett-Packard. Aceștia preiau și operează departamentele de IT ale marilor companii care nu mai doresc să opereze singure rețelele de calculatoare proprii sau sistemele de telefonie. Situația este agravată de companii precum compania indiană Tata, ce oferă prețuri fără rival.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-setzt-bei-T-Systems-Rotstift-an-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1