DUNAREA LA ORADEA

5-Razvan S 3 copyDUNAREA LA ORADEA

Expoziţia artiştilor fotografi din Galaţi prezentata in comunicat oficial al domnului STEFAN TOTH

 Ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizat de asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii a oferit posibilitatea deschiderii la Oradea a unei expoziţii de artă fotografică din Galaţi.

În acest context în baza bunelor relaţii de parteneriat existent cu Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi, pe simezele Galeriei Studio al Clubului Fotografic „Nufărul” din Palatul Vulturul Negru vor fi instalate o selecţie de 60 de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi: Ilie  Stan,  Iulian  Palade, Cornelia  Moscaliuc, Leonard  Ghinita, Ciprian  Bercea, Doru  Ungureanu, Oliviu  Bujor, Laurentiu  Iordache,   Ştefan  Andronache,  Sabina  Liga,  Beatrice  Caitas, Roxana  Antistescu, Adina  Dobrotă, Cosmin  Reti,  Florin Gilcanu, Cornel Gingăraşu,   Andrei  Coman,  Claudia  Balaban,   Sorin  Fraşina,   Răzvan  Sburlan şi  Nicolaie Sburlan.  Lucrările artiştilor fotografi gălăţeni cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, nuduri, sociofotografii eseu, precum şi fotografii de reportaj.

Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost fondat în anul 2001, în cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, care în prezent numără 31 de artişti fotografi, dintre care mai mulţi având şi calitatea de membru AAFR (Cornel Gingăraşu, Sorin  Fraşina, Ştefan  Andronache, Nicolaie Sburlan şi Laurentiu  Iordache. Fotoclubul organizează lunar în cadrul Galeriei Centrului Cultural diferite expoziţii ale artiştilor fotografi din România şi din diferite ţări. Astfel în cadrul ediţiei a doua a Festivalului a fost vernisată într-un atmosferă deosebită expoziţia artiştilor fotografi din cadrul Uniunii Fotografilor „Felföld” din Kazinbarcika (Ungaria). Lucrările membrilor Fotoclubului au participat cu succes la diferite Saloane Internaţionale organizate în Bulgaria, Italia, Malta, Republica Moldova şi Ucraina. Din anul 2013 Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi a devenit organizaţie parteneră a Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea.

În baza unei colaborări deosebite existente dintre clasa de artă fotografică  a Şcolii de Artă din Galaţi condusă de artistul fotograf Nicolaie Sburlan, cei mai talentaţi 25 de absolvenţi sunt orientaţi să devină membrii permanenţi ai cunoscutul fotoclub gălăţean. Noua expoziţie de artă fotografică va rămâne la dispoziţia publicului vizitator timp de o lună. Intenţiile de vizionare se pot anunţa la telefoanele: 0741/ 212111 şi 0770/ 103500. Intrarea este gratuită.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =