DUPA 15 ANI SUA SI CUBA DORESC SA-SI RESPECTE DIFERENTELE

_75163704_75163697

Delegaţia de comerţ americană, in prima vizită din ultimii 15 ani din Cuba
O delegație de la Camera de Comerț Americană a început prima vizită în Cuba din ultimii 15 ani. Președintele Camerei, Thomas Donohue, a declarat că fost în Cuba pentru a evalua schimbările economice care au loc în conformitate cu președintele Raul Castro. Însă, membri ai comunității cubaneze din SUA au criticat vizita.

Aceşti acuză guvernul Castro, de persecutarea oponenților politici și încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Membrii delegației comerciale au declarat pentru AP că au vizitat Cuba pentru a evalua posibilitățile de comerț într-un scenariu post-comunist.
Cu toate acestea , marea majoritate a politicilor active din comunitatea cubaneza din SUA s-au declarat puternic împotriva, pentru orice schimb de relații comerciale cu insula comunistă.

Deoarece Fidel Castro a predat puterea fratelui său Raul în 2006, guvernul comunist din Cuba a introdus o serie de reforme economice. Cubanezilor le este permis acum, să dețină întreprinderile mici și să cumpere și să vândă mașini și proprietăți. În decembrie, președintele Raul Castro a cerut “relatii civilizate” cu Statele Unite, spunând că cele două țări ar trebui să-şi respecte diferențele. SUA ar trebui să renunțe la cererea pentru schimbarea regimului și să permită ambelor părți să continue activitatea pentru îmbunătățirea relațiilor, a declarat Castro.
Delegaţia Camerei de Comert a SUA a fost întâmpinat la Havana, marți după-amiază de către ministrul Afacerilor Externe, Bruno Rodriguez și ministrul Comerțului Rodrigo Malmierca Diaz.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-27614379

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1