Dupa 54 de ani Franța nu mai este numărul unu

Export

Franța nu mai este numărul unu

Timp de peste cinci decenii Franța a fost cel mai important client al exportatorilor germani. Dar acum Germania livrează pentru prima dată mărfuri către SUA, țară aflată în plină creștere. Este evident ce reprezintă acest lucru, dar este foarte posibil să nu fie o tendință de durată.

SUA a depășit Franța ca cea mai importantă piață de desfacere pentru exporturile germane. În prima jumătate a anului 2015 Germania a livrat pentru prima dată în ultimele decenii mai multă marfă “Made in Germany” către Statele Unite decât în țara vecină de peste Rin, după cum anunță Biroul Federal de Statistică de la Wiesbaden.

Astfel se încheie o eră: Din anul 1961 Franța a fost neîntrerupt cea mai mare piață de desfacere pentru economia germană de export. SUA a fost ultima dată în anul 1959 în topul țărilor cumpărătoare de mașini, utilaje sau alte produse germane din Republica Federală. În anul 1960 poziția de top a revenit pentru scurtă vreme Olandei.

Din perspectiva economistului-șef de la KfW, Jörg Zeuner, nu este încă clar dacă francezii vor continua să cumpere mărfuri germane mai mult decât francezii. Pentru că ultima tendință a fost determinată de un boom economic mai pronunțat în Statele Unite decât în Franța și de asemenea și datorită unui euro slab, ceea ce face ca produsele germane să fie mai avantajoase în afara zonei euro, dar mai puțin în Franța. Dar o astfel de tendință nu poate fi una care să se păstreze pe termen lung. Este foarte posibil ca Franța să devină din nou cel mai important client al exporturilor germane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankreich-ist-nicht-mehr-die-Nummer-1-article15820926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24