Dupa 64 de ani, Germania reduce din datorie

image

Germania reduce din datorie
După mai bine de o jumătate de secol, Germania a reușit să reducă din nou din povara datoriei. Unul dintre motive este faptul că investitorii cumpără de la stat creditele periculoase. Cu toate acestea, totalul pasivelor este în continuar mai mult de două miliarde de euro.

Pentru prima dată în 64 de ani, Germania a redus datoria. Datoriile au scăzut cu peste 30 de miliarde de euro, sau 1,5%. Datoria se micșorează pentru mai mult de două miliarde de euro. Datoria națională a Germaniei a scăzut pentru prima dată din 1950. Datoriile de stat, locale și statutare de asigurări sociale federale, inclusiv toate bugetele suplimentare a scăzut cu 30,3 miliarde de euro, sau 1,5%, arată calculele Biroului Federal de Statistică. În general, guvernul are datorii la creditori privați și băncile din țări și din străinătate, de aproape 2040 miliarde de euro.

Declinul datoriei se regăsește la toate nivelurile, de la cele locale la bugetul public total, spune un statistician. Datoriile de securitate socială au scăzut cel mai mult cu 5,2%, la 631 milioane de euro. La landuri a existat un declin de 3,1% la 624,9 miliarde de euro, la federație cu 0,8% la 1.277,3 miliarde de euro. Declinul în cadrul municipalităților a scăzut cu 59 de milioane de euro până la 135,1 miliarde.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/verbindlichkeiten-des-staates-deutschland-baut-erstmals-seit-schulden-ab-1.2089911

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 82