Dupa Rusia si Islamism, Donald Trump este a treia amenințare pentru Uniunea Europeană

IMG_1059

Președintele american Donald Trump este acum parte a atacului din trei direcții asupra Uniunii Europene, a estimat luni liderul liberalilor din Parlamentul European (PE), Guy Verhofstadt, șef al echipei de negociatori ai PE pentru Brexit, transmite Reuters.

”Tocmai am revenit din Statele Unite și opinia mea este că avem un al treilea front care subminează Uniunea Europeană; el este Donald Trump”, a spus Guy Verhofstadt, într-un discurs rostit la grupul de reflecție londonez Chatham House.

Potrivit fostului premier al Belgiei, celelalte două amenințări pentru UE le reprezintă islamul radicalizat și președintele rus Vladimir Putin, acesta din urmă încercând să submineze proiectul european.

Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte state majoritar musulmane (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen), declanșând un val de critici și de proteste pe plan intern și internațional.

În aceeași zi, el și-a manifestat deschis entuziasmul pentru Brexit, “un lucru minunat”, în timpul vizitei la Washington a șefei guvernului de la Londra, Theresa May.

Comisia Europeană a anunțat luni că va analiza ordinul executiv semnat de președintele american prin care cetățenilor din șapte state majoritar musulmane le este interzisă intrarea în SUA și va evalua în ce măsură legea îi afectează pe cetățenii europeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =