DURERE IN CHINA

  • People-walk-at-Lujiazui-financial-district-of-Pudong-in-Shanghai-China anunță reforme dureroase

Au fost vremuri când creșterea economică a Chinei era o amenințare pentru întreaga lume. Dar astăzi lumea se teme de o aterizare forțată a celei de a doua mari economii a lumii. Prin urmare, anunțurile premierului Li au fost așteptate cu entuziasm, pentru a afla modul în care China vrea să se ocupe de problemele sale.

 

Comparativ cu Europa, ratele de creștere din China din ultimii ani apar în intervalul de 7% sau puțin peste. Dar pentru o țară în curs de dezvoltare, cu o mare cerere și economie planificată, la care se adaugă multe probleme în dezvoltare, cifra este mică. Asta a înțeles și guvernul republicii populare.

 

La Congresul Național al Poporului de la Beijing a fost proclamată din nou o creștere economică “standard” de doar 7,5% pentru acest an. Primul ministru Li Keqiang a declarat că obiectivele principale sunt reprezentate de dezvoltarea economică a țării, ce va ocupa toate majoritatea eforturilor, dar de asemenea, trebuie menținută o creștere adecvată. Acesta a anunțat schimbări structurale dureroase, în scopul de a realiza o nouă creștere pentru cea de-a doua mare economie a lumii. În raportul său el a avertizat cu privire la anumite probleme “adânc înrădăcinate” ce pot cauza încetinirea creșterii economice. Deficitul bugetar este așteptat să crească cu 150 de miliarde de yuani la 1350 de miliarde de yuani (160 de miliarde de euro). Adică, la fel ca în anul precedent, echivalentul a 2,1% din producția economică internă.

 

Chiar și în ultimii doi ani, cu o creștere de 7,7%, China a raportat cele mai slabe rate de creștere din 1999 și până în prezent. Pentru că în ultimul deceniu China a înregistrat mereu rate de creștere cu două cifre. Iar în trecut obictivele guvernului de creștere a produsului intern brut erau mereu depășite.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alarmsignal-aus-China-Wachstumsziel-bei-nur-7-5-Prozent-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 60