durerea mostenita

_74978475_abdominal_pain,_conceptual_artwork-spl-1

Durerea cronică poate fi mostenită
Potrivit cercetătorilor din Marea Britanie, cele patru conditii comune de durere cronica împart un element genetic, sugerand ca acestea ar putea, cel puțin parțial, să fie moștenită. Cele patru includ: sindromul de colon iritabil, dureri musculo-scheletice, durere pelvina si boala ochilor uscati. Studiul efectuat la peste 8.000 de gemeni a constatat că afectiunile au fost frecvente în perechile identice care împart același ADN .

EchipaKings College din Londra spune ca descoperirea ar putea ajuta in cele din urma la gestionarea acestor boli. În timp ce factorii de mediu, probabil, încă mai joacă un rol în cele patru condiții, genele ar putea explica la fel de mult, spun aceştia.
Durere cronica, durere care persistă sau se repetă luni de zile, este comuna si are multe cauze diferite, care pot face dificilă diagnosticarea şi tratarea. In timp ce durerea poate fi legată de alte afecțiuni medicale, se credepoate fi cauzată şi de probleme cu sistemul nervos.
Experții vor să afle mai mult despre durerea cronică pentru a îmbunătăți calitatea vieții a milioane de oameni care trebuie să o suporte.Cîţiva specialişti au suspectat că unele persoane pot avea o predispozitie genetica la durerile cronice , deoarece sufera de multe simptome similare și de multe ori au mai mult de un simptom din fiecare tip de durere cronica.

Echipa de la Kings College din Londra a decis să studieze gemeni identici și non- identici, deoarece aceste două grupuri oferă o comparație ideală pentru investigarea genelor mostenite, deoarece gemenii identici împărtășesc aceeași ADN-ul în timp ce gemenii non- identici nu.

http://www.bbc.com/news/health-27482574

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =