Dyson intră în afacerile cu mașini electrice

Brandul Dyson este cunoscut în special pentru aspiratoare și uscătoare de mâini. Dacă e să ne luăm după fondatorul firmei, James Dyson, firma britanică va dezvolta pe viitor automobile electrice. Compania dezvoltă un vehicul cu care vrea să cucerească o piață încă tânără.

Firma britanică Dyson, cunoscută în special pentru aspiratoarele sale, lucrează la un automobil electric pe care vrea să îl aducă pe piață în anul 2020. Vehiculul va fi “radical diferit” de modelele de astăzi, spune fondatorul firmei, James Dyson, pentru ziarul The Guardian, fără a preciza detalii suplimentare. Nu a fost deocamdată construit un prototip, dar există un motor electric pregătit să fie instalat în automobil. În afară de asta Dyson lucrează la două tipuri de baterii, care să fie mai eficiente decât cele prezente în automobilele electrice actuale.

Alte detalii sunt încă secrete datorită concurenței acerbe din domeniu. Pentru proiect Dyson vrea să investească 2 miliarde de lire (2,3 miliarde de euro). Peste 400 de angajați sunt implicați deja în acest proiect, iar compania angajeză “În mod agresiv” și alți specialiști în domeniu. Dyson a explicat deja faptul că lucreză la o nouă tehnologie pentru baterii și nu are nici un fel de intenții să cumpere alte firme.

Anunțul subliniază noua situație concurențială din industria auto: vehiculele electrice sunt mult mai ușor de construit din punct de vedere tehnic, iar acest lucru deschide drumul și pentru constructori noi sau neconvenționali. Producătorul californian Tesla a demonstrat în anii trecuți cum se poate construi un brand popular de la zero, de asemenea mai multe firme chineze au prezentat prototipuri. În același timp constructorii auto cu tradiția au investit miliarde în dezvoltarea propriilor modele electrice.

Dyson, în vârstă de 70 de ani, a declarat pentru ziarul The Guardian că vehiculul va fi construit cel mai probabil în Asia, chiar dacă există posibilități și în Marea Britanie. Mașina va fi asamblată acolo unde este produsă și bateria, mai adaugă Dyson. Acesta are o deschidere foarte mare în Orient pentru mașina sa electrică. El însă precizează că mașina nu va fi una ieftină, dar nu a dorit să menționeze în ce gamă de preț se va încadra.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Produktion-in-Asien-Staubsaugerhersteller-arbeitet-an-Elektroauto-article20054389.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 74