E-Auto pentru mai puțin de 16.000 de euro

Mașinile electrice au fost un obiect de lux multă vreme, pentru majoritatea cetățenilor. Acest lucru se va schimba, crede dezvoltatorul Streetscooter-ului de la Deutsche Post. El planifică o mașină plină de viață pentru consumatorul obișnuit.

Ponierul Streetscooter-ului, Günther Schuh, vrea ca în noua sa companie e.GO, să producă din primăvara anului viitor un automobil electric avantajos pentru orice cetățean. Prețul de listă pentru modelul de bază e.GO Life este de 15.900 de euro, minus prima de achiziție de 4000 de euro oferită de guvernul german pentru automobilele electrice, deci consumatorul final ar putea avea un automobil electric la un preț începând cu 11.900 de euro, după cum spune Schuh într-un interviu pentru “Spiegel Online”.

Schuh a descris e.GO Life ca și un automobil electric compact și plin de viață, destinat traficului urban. În varianta de bază “automobilul electric pentru cetățeanul de rând” ar trebui să ofere o autonomie de fix 100 de kilometri și o viteză maximă de fix 100 km/h.

Producția de serie a automobilului electric ar trebui să fie demarată la mijlocul lunii mai din anul viitor, la Aachen, iar din iulie ar putea fi livrate primele 1000 de automobile. În următorii ani producția se va dezvolta pentru a atinge un volum anual de 20.000 de vehicule pe an, anunță Schuh.

http://www.n-tv.de/auto/e-GO-Life-soll-den-Massenmarkt-aufmischen-article19977938.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 93 =