E-Auto pentru snobi: Maybach 6 Cabrio (video senzațional)

În timp ce Tesla urmărește să cucerească utilizatorul mediu, prin lansarea Model 3, Daimler ridică ștacheta: Maybach 6 Cabrio se prezintă ca o navă amiral de lux, cu autonomie de 500 de kilometri. Sub capotă însă nu se află nici un motor. Este, cu toate acestea, un automobil spectaculos.

Cine dorește să călătorească electric și să atragă în același timp privirile tuturor în timp ce se bucură de un comfort maxim, se va orienta probabil către un Tesla Model X, cu impresionantele sale portiere verticale. Dar și acest SUV electric va deveni în scurt timp plictisitor, dacă este așezat lângă un Maybach 6 Cabriolet. Acesta este doar un Show Car, spre deosebire de modelele Tesla, dar este cu toate acestea o creație spectaculoasă. Ne impresionează încâ de la început capota foarte lungă, care ne aduce aminte de un Mercedes SSK din anii `20 cu cele două aripi laterale.

Cu toate acestea, sub capota dublă nu se află nici un motor, dar găsim printre altele un portbagaj din piele, o umbrelă și un set de picknick cu tacămuri și farfurii luxoase, toate desenate special pentru acest automobil. Interiorul este îmbrăcat într-un cocon de lemn de esență nobilă. Aceasta este imaginea snobismului suprem în era electromobilității.

În versiunea de Show-Car cel puțin, cabrioletul are o lungime de 5,7 metri, nu prezintă un motor cu 12 sau 16 cilindri sub capotă, cum ne-am aștepta, ci un propulsor electric. Componentele acestuia vor fi produse în serie în noua divizie de automobile electrice de la Daimler, pe nume EQ.

Propulsorul electric, care permite obținerea unui spațiu atât de generos sub capotă, este compus din patru motoare, astfel că este posibilă o propulsie electrică și tracțiune integrală permanentă cu opțiuni selective pentru fiecare roată în parte. Puterea sistemului este de 550 kW / 750 cai putere, iar vehiculul ar trebui să atingă 100 km/h în patru secunde, viteza maximă fiind de 250 km/h – limitată electronic.

Autonomia ar trebui să atingă chiar și 500 de kilometri. Cei de la Daimler nu au dorit să ofere informații privind capacitatea acumulatorului, însă prin intermediul unui încărcător rapid cu o capacitate de 350 kW, bolidul cu două locuri ar trebui să necesite circa cinci minute de încărcare pentru fiecare 100 de kilometri parcurși. Rămâne de văzut dacă cei de la Daimler vor reuși să implementeze aceste caracteristici impresionante și în varianta de serie – chiar și cei de la Tesla au avut parte de suficiente provocări.

Un video senzational gasiti aici:
http://www.focus.de/auto/elektroauto/maybach-6-cabriolet-elektroauto-trotz-750-ps-daimlers-ultra-luxus-cabrio-hat-keinen-motor-unter-der-haube_id_7485892.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4