E-bike experimental pentru persoane în vârstă

Este un aspect nefericit al vieții, că pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, simțul lor al echilibrului scade. Acest lucru înseamnă că seniorii se expun unui risc peste medie de a cădea când merg pe bicicletă. Riscul ar fi mult mai redus dacă ar folosi o bicicletă specială pentru seniori, precum modelul Sofie, care ar putea ajunge curând în producție.

Sofie este rezultatul unei colaborări între trei grupuri olandeze, University of Twente, compania de mobilitate electrică Indes și Roessingh Research & Development. Cadrul are un unghi de atac mai abrupt decât majoritatea bicicletelor, dar și o distanță mai mică între roți. La aceste caracteristici se adaugă roți relativ mici, ceea ce o fac mai stabilă la viteze mici, atunci când se petrec majoritatea căzăturilor.

Odată ce biciclistul se pune în mișcare, alte caracteristici intră în funcțiune. În primul rând motorul este proiectat să ducă bicicleta la o viteză maximă posibilă, destul de modestă, de doar 18 km/h, în cel mai scurt timp posibil, ceea ce face ca biciclistul să treacă rapid peste porțiunea riscantă.

În al doilea rând, odată ce bicicleta prinde viteză, scaunul se ridică automat pentru a pune biciclistul într-o poziție mai comfortabilă pentru pedalat. Odată ce acesta încetinește, scaunul se întoarce în poziția sa inițială, ceea ce îi permite biciclistului să țină picioarele ferm pe sol atunci când se oprește. Deși consorțiul a abordat câțiva producători de biciclete pentru producția modelului Sofie, în prezent nu există doritori.

https://newatlas.com/sofie-seniors-e-bike/52623/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35