E.ON și Google lansează un proiect comun pentru sectorul de energie solară privind extinderea tehnologiei Sunroof

Tehnologia Sunroof, dezvoltată prin intermediul unei platforme dedicate prin care proprietarii pot determina cu ușurință și precizie potențialul de capacitate solară al propriilor locuințe, va fi extinsă în Germania, în urma unui parteneriat parafat între E.ON și Google, potrivit unui comunicat de presă al distribuitorului de gaze naturale.

Practic, cele două companii, alături de producătorul de software Tetraeder, vor extinde tehnologia Sunroof în Germania, acolo unde circa șapte milioane de clădiri beneficiază de serviciile acestei platforme, inclusiv cele din zonele urbane importante, precum Munchen, Berlin, Rhine-Main și Ruhr.

‘Pagina web Sunroof înglobează tehnologiile Google Earth & Maps, modelele 3D și tehnologia de învățare automată (de exemplu, optimizarea de software automată) cu scopul de a asigura răspunsuri cât mai precise. Sunroof calculează câtă lumină solară primește un acoperiș pe parcursul unui an, ținând cont de vreme, poziția soarelui din diferite anotimpuri, mărimea și panta acoperișului, precum și de umbra pe care o fac clădirile sau copacii din vecinătate. Ulterior, Sunroof ‘convertește’ datele obținute despre lumina solară în energie și efectuează calculul economiilor posibile în privința costurilor’, se arată în comunicatul citat.

Conform E.ON, odată cu lansarea în Germania, platforma Sunroof va fi disponibilă exclusiv la adresa de web www.eon-solar.de, iar cei interesați și nu numai, vor putea să afle care este potențialul solar al locuințelor lor, dar vor putea, totodată, să beneficieze de un pachet complet care va conține un modul fotovoltaic, o unitate de stocare Aura și serviciul E.ON SolarCloud. În plus, utilizând tehnologia de “garanție solară”, E.ON promite că un sistem de producere a energiei solare va aduce câștigurile financiare scontate, iar compania va asigura compensațiile financiare în cazul unui deficit.

Pentru început, acest instrument online va asigura servicii pentru aproximativ 40% din populația Germaniei, iar pe termen mediu serviciul va fi extins pentru cât mai multe gospodării germane. În paralel, partenerii proiectului analizează posibilitatea de a implementa acest sistem și pe alte piețe europene. În plus, față de Sunroof, E.ON și Google au inițiat un parteneriat pentru dezvoltarea de start-up-uri, precum și în domeniul marketingului digital și al transformării digitale.

În SUA, Sunroof este deja folosit din anul 2015, asigurând suport pentru aproximativ 60 de milioane de clădiri, iar în medie 79% din toate acoperișurile testate s-au dovedit a fi potrivite pentru producerea de energie solară. De asemenea, statele din sudul țării, cum ar fi Arizona, au obținut valori maxime de peste 90%, dar chiar și statele din nord, cum ar fi Maine, au înregistrat valori de peste 60%, indicând potențialul semnificativ al energiei solare.

O statistică a companiei arată că acoperișurile din orașe ca Houston și Texas ar putea genera în jur de 19.000 GWh de electricitate în fiecare an, ceea ce reprezintă echivalentul cererii de energie a 1,7 milioane de gospodării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 65 =