E-Scooter Ujet – lux lipsit de emisii

Chiar dacă Ujet arată ca un concept de perspectivă, scooter-ul electric dezvoltat în Rusia și construit la Luxembourg mai are puțin pentru a fi introdus pe piață. Cu toate acestea, vehiculul cu două roți cu aspect deosebit nu va fi pentru buzunarul oricui.

Rusia și Luxembourg nu sunt neapărat centre de inovație în domeniul construcției de vehicule pe două roți, dar aici s-a născut cel mai avansat scuter din lume, numit Ujet. Scooter-ul electric a fost dezvoltat de grupul rus de inginerie, Ocsial ,care și-a deschis propria filială la Luxembourg în 2014, special pentru proiectul Ujet.

Ujet este conceput pentru a fi utilizat în oraș ca alternativă la automobile, alternativă lipsită de emisii dar plină de stil. Construcția este ușoară și futuristă. Pentru motivul din urmă, roțile orbitale rotative oferă o frânare față și spate cu ajutorul discurilor și un ghidaj de balansare cu un singur braț.

Ujet a folosit preponderent carbon și aluminiu, motiv pentru care vehiculul cântărește doar puțin peste 40 de kilograme în varianta cu baterie mică. Ca și caracteristică specială, există un mecanism de pliere care poate reduce dimensiunile vehiculului la jumătate. Mulțumită unor picioare pliabile, Ujetul poate să își reducă suplimentar dimensiunile.

Acesta poate purta o sarcină maximă de 120 de kilograme cu un singur motor electric integrat în roata din spate, care produce 5,5 cai putere și 90 de newtonmetri, ceea ce ar trebui să creeze o accelerație suficient de puternică. Viteza maximă este limitată la 45 km/h, cum se întâmplă în cazul scooter-elor de oraș. Bateria de la Ujet se poate decupla de la vehicul și mulțumită unor mici role se poate transporta cu ușurință în apropiere unei prize. Acumulatorul de energie este oferit în două variante, cărora le corespund autonomii de 70 sau 150 de kilometri. Există și un sistem opțional de încărcare rapidă care reduce timpul de încărcare la jumătate și anume 1,5 ore pentru bateria mică și 3 ore pentru cu capacitate mai mare. Pret 8690 euro standard, pentru baterie mare mai scoti 1200 de euro.

https://www.n-tv.de/auto/E-Scooter-Ujet-emissionsfreier-Luxus-article20226166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 63